ZgKUL u novom ruhu uz 2Cellos

Piše
Jelena Prpoš

svibnja 17, 2016

Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola. Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu!

Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja, Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu. Kultura i brojni kulturni događaji u ljetnim mjesecima daju živost i obogaćuju urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji u trenutku kad Zagreb postaje sve interesantnija turistička destinacija treba još bolje iskoristiti.

ZgKUL

Posebno sam sretan što smo ove godine programu ZgKUL-a priključili i jednu novu, izuzetno atraktivnu manifestaciju velikih simfonijskih orkestara – Zagreb Classic, koja će se održati na jednom od najljepših otvorenih prostora grada Zagreba, popularnom Tomislavcu. ZgKUL je prije svega manifestacija u kojoj želim da uživaju svi naši sugrađani, ali i sve brojniji turisti, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZgKUL će biti platforma više od dvije tisuće umjetnika. A u sklopu toga novog festivala 2. srpnja očekuje nas i veliki rođendanski koncertni spektakl 2Cellosa.

Iznimno smo počašćeni što možemo nastupiti ovog ljeta na festivalu Zagreb Classic na Tomislavcu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugdje nego doma! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale!

 ZgKUl


 

Komentari