13. Mali Urbani Festival u Sisku

Piše
Dijana Šimunić

Sep 21, 2016

Mali Urbani Festival još će jednom okupiti mnoge glazbenike i umjetnike iz cijele regije. Sisak će tako tri dana biti centar zabavnog i edukativnog programa.

Sisak će od 23. do 25. rujna ugostiti mnoge glazbenike na 13. po redu Malom Urbanom Festivalu.

Mali Urbani Festival osmišljen je prvenstveno radi okupljanja mladih umjetnika i glazbenika s ciljem promoviranja urbane underground kulture. Izvođači koji će sudjelovati na Festivalu su Repetitor, Marčelo, Baden Baden, Nikki Louder, Modern Delusion, Franca, Omar, Denis Beifuss i Mate Čeko.

Prvog dana, 23. rujna, na rasporedu je edukativni program i službeno otvorenje. U poslijepodnevnom programu u 17 sati slijedi proslava 10. obljetnice osnivanja Kluba SKHWHAT u Kazalištu 21.

Također nas očekuje izložba majica kao glavnih promotivnih materijala Malog Urbanog Festivala kroz povijest, zatim povijest Kluba mladih SKWHAT. od 18 sati na rasporedu je prezentacija o radu Kluba mladih SKWHAT posljednjih 10 godina i poveznica s Malim Urbanim Festivalom.

Glazbeni program začinit će elektronička glazba, dok se na večernjem programu nalaze Denis Beifuss i Mate Čeko iz Zagreba, Omar iz Siska te Franca iz Njemačke.

Street art

Ništa manje zanimljivosti i sadržaja nudi se u subotu 24. rujna. Svi posjetitelji moći će uživati u street art programu popraćenom edukativnim programom. U poslijepodnevnom terminu slijedi Kava sa susjedima te izložbe Sisački vodotoranj i zgrada mjesne zajednice u šumici Viktorovac, prikaz povijesti lokacije, stare fotografije i rasprava o značaju glavnih orijentira Šumice.

Za 12:30 sati predviđeno je neformalno druženje uz kavu i kolače sa susjedima, odnosno stanovnicima okolnih kuća i zgrada. Kasnije će se tematski oslikavati pročelja zgrade Udruge Mladih, te ujedno prikazivati već napravljeni radovi.

Bogat sportski program

Mali Urbani Festival donosi zanimljivosti i za sportaše. Naime, u sklopu sportskog programa nudi se Alternative sports koji je na rasporedu u 15 sati.

Na programu je i tribina I mi postojimo, prezentiranje alternativnih sportova, kao i isticanje važnosti ulaganja u razvoj alternativnih sportova u Sisku. Kao popratni događaj očekuje nas Showcase bikera i skatera u sisačkoj Šumici. Tamo je postavljen i zanimljiv prijenosni skate park s pratećim elementima za skakanje.

Izvođači koji će publiku zabavljati u subotu su Baden Baden i Modern Delusion iz Zagreba, Nikki Louder iz Slovenije te Repetitor iz Srbije. Kao jedno od najpoznatijih glazbenih imena tu je i Marčelo, također iz Srbije.

Zanimljivost za sve kuglače

Posljednjeg dana Festivala, u nedjelju 25. rujna, zakazan je najbogatiji sportski program poput Kupalište partyja , odnosno Kupalište Zibela u suradnji s udrugom Zibel i ŠRC Sisak. Program će obuhvaćati pokazne vježbe i prezentaciju slabo zastupljenih sportova, a zatim će se svi posjetitelji moći okušati u stolnom tenisu, pikadu i bočanju. Tu je i Kuglana party uz DJ-a i mini turnir u kuglanju.

Ulaznice za glazbeni dio programa za petak i subotu stoje 40 kuna, dok je dvodnevna ulaznica 60 kuna. Ulaznice možete nabaviti u Voodoo Baru i FLUID Sisak.

Komentari