6. Zadar Tango Festival

Piše
Ana Leko

Jun 11, 2016

Zadar će uskoro postati središte najsenzualnijeg plesa na svijetu jer od 16. lipnja kreće Zadar Tango Festival.

Ovaj plesni Festival održat će se od 16. do 18. lipnja u koprodukciji Tango kluba Zadar i Koncertnog ureda Zadar uz potporu Grada Zadra, Turističke zajednice i HNK Zadar.

Na programu Festivala naći će se milonge na Narodnom trgu, milonge u Muzeju antičkog stakla, radionice u Q – baru gdje će ovom strastvenom plesu poučavati istaknuti plesni parovi iz Argentine, Italije i Zagreba (Los Hermanos Macana, Ivan Terrazas i Sara Grdan), dok će centralno događanje biti koncert jednog od najistaknutijih ansambala iz Buenos Airesa – Sexteta Milonguera u četvrtak 16, lipnja u 21 sat u Muzeju antičkog stakla. Bit će to ujedno završni koncert Koncertne sezone Zadar i prvo događanje ovogodišnjega Festivala.

Najava cijelog Festivala uslijedit će već ove subote 11. lipnja kada će se na Narodnom trgu u 20:30 sati održati Milonga na Trgu.

Preko 50 plesača Tango kluba Zadar kojega vode Đana Selimović i Ivica Crljenko plesom će promovirati ne samo 6. Zadar Tango Festival već i sasvim specifičnu vrstu tanga kojom se bave i za koji su specijalizirani, a to je takozvani tango de salon.

Sve detalje možete pronaći na webu.

Komentari