Zagreb Green Fest

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 05, 2017

Zagreb Green Fest je pilot projekt Udruge RIO – Zagreb, koji putem filmskog, obrazovnog, izložbenog i aktivističkog programa, posvećenog ekologiji i zaštiti okoliša, potiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrijednostima.

Zagreb Green Fest održat će se 2. i 3. lipnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Ulaz na sve sadržaje/ programe je besplatan.
Program Festivala je podijeljen na tri dijela: Zeleni žanr, Zelena mašta, i Zelena karijera.

Filmski program festivala pod imenom Zeleni Žanr (Green Genre) je podijeljen na dva segmenta: takmičarski program kratkog filma i revijalni program. Program je međunarodnog karaktera te bi posjetitelji imali priliku vidjeti mnoga domaća, europska i svjetska filmska ostvarenja na temu ekologije, zaštite okoliša srodnih tematika.

Pored učešća u natjecateljskom dijelu, cilj je da se studenti, srednjoškolci te osnovci, samostalno ili u grupama uključe u sam festival, snimajući amaterske filmove i video materijale, pružajući im mogućnost predstavljanja svojih ostvarenja u revijalnom dijelu programa.

Zelena učionica (Green Classroom) je obrazovni segment festivala, koji obuhvaća kreativno obrazovanje kroz vršnjačko i ekspertsko obrazovanje. Praktične aktivnosti prilagođene učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima značajan je segment festivala koji uključuje radionice, predavanja i interesntne demonstrativne pokuse.

Također, same radionice bi vodili studenti koji se prijave sa inovativnim i kreativnim idejama.
Pored radionica posjetitelji bi imali priliku vidjeti demonstrativne pokuse prilagođene svim generacijama.
Zelena karijera (Green Career) predstavlja izložbeni program, koji će predstaviti različite “zelene” proizvode, inovacije i inicijative.
Zelena karijera je festivalski segment usmjeren ka studentima i stručnjacima u oblasti ekologije i zaštite okoliša.

Na Zelenoj karijeri predstavit će se tvrtke koje će pružiti važne informacije studentima o vještinama neophodnim za buduće zaposlenje. Ministarstva će također, predstaviti svoje planove i programe te mogućnosti za buduće akademske građane. Svoje učešće će uzeti i fakulteti predstavljajući svoje smjerove te ostvareni individualci sa implementiranim projektima.

Dodatni sadržaj festivala će sadržati mnoge interesantne besplatne sadržaje, kao što su : Besplatni satovi joge, plesa, meditacije tijekom trajanja festivala. Predstavljanje proizvođača organske hrane, umjetničke izložbe na temu ekologije.

Komentari