Najčešći razlozi za obnovu prekinute veze

Piše
x-ica tim

svibnja 02, 2017

Mnogi od nas pokušavaju obnoviti prekinutu vezu i vratiti izgubljenog partnera. Ponekad postoje dobri razlozi za obnovu veze, ali u većini slučajeva razlozi za pomirenje nisu ništa više od mitova.

Teško je preboljeti raskid veze s osobom s kojom ste bili emotivno vezani, teško je zamisliti život bez nekoga tko je do jučer bio smisao vašeg postojanja. Vrijedi li pokušati vratiti sve na staro? Postoje li razlozi za pomirenje i jesu li oni realni ili su samo mit?

Evo i najčešćih izgovora i razloga koji se navode kao razlog pomirenja:

OVAJ PUT ĆE BITI SVE DRUGAČIJE

  • Prema istraživanju, partneri koji obnavljaju vezu manje pozornosti obraćaju na pozitivne aspekte njihovog odnosa i koncentriraju se više na negativne. Rijetkost je totalna promjena ponašanja, možda kratkoročno na silu, ali “vuk dlaku mijenja, a ćud nikada”. Jednostavno smo onakvi kakvi smo i teško da ćemo pristati na totalnu promjenu koju traži druga strana.

NITKO ME NE POZNAJE BOLJE OD NJEGA

  • U pravu si. Proveli ste puno vremena zajedno. Ipak, činjenica da se tako dobro poznajete nije spriječila raspad, zar ne? Možda je to bio razlog vašeg odvajanja – uvijek mora postojati nekakva tajna u vezi.

OKO MENE SU SAMI IDIOTI I VJEROJATNO NEĆU NIKADA NAĆI BOLJEGA

  • Trava je uvijek zelenija s druge strane ograde. Vjerojatno ste još pod dojmom bivšeg i ne želite još vidjeti dobre prilike koje su svuda oko vas.

NIJE SAVRŠEN ALI JE MOJ

  •  Ljudski mozak više je osjetljiviji na gubitke nego na pobjede. Isto je s odnosom. Ipak, zapitajte se što je bolje: živjeti sretno s vašim savršenim partnerom ili voditi bijedan život s “ne savršenim, ali mojim” partnerom? Ne primjenjujte izreku “kakav je takav je ali je moj”.

OSTANIMO PRIJATELJI PA ĆEMO VIDJETI ŠTO ĆE VRIJEME POKAZATI

  • U pravilu je prijateljstvo između bivših partnera slabe kvalitete. Takvi odnosi ne zasnivaju se na emocijama i povjerenju, a želja da bude prijatelj s bivšom osobom može biti znak duševnog poremećaja.

NAKON NEKOLIKO PIĆA OPET ZAJEDNO

  • 3% žena i 47% muškaraca spavaju s bivšim partnerom. Ako vam se to dogodi, zapamtite da vaš slučaj nije jedinstven i to nije razlog za ponovno pokretanje prekinute veze. Često je okidač alkohol i to je sasvim normalna pojava, samo nemojte dopustiti da vam se to pretvori u naviku jer je redoviti seks s ex partnerom, za vrijeme stand by” odnosa, velika prepreka na putu rješenja vaših odnosa.

NITKO NIJE SAVRŠEN

  • Nitko nije savršen, ali tko želi savršeno? Vi se trebate samo dobro osjećati i međusobno nadopunjavati. Prekinuli ste ne zato što je jedan od vas bio daleko od savršenog, već jednostavno niste bili jedno za drugo. Prihvatite ovo i krenite dalje.

BIVŠI ME NEĆE OSTAVITI NA MIRU

  • Nakon prekida, jedan od partnera može početi iznenada pokazati aktivnosti koje nije pokazivao prije. Pozivi, poruke, komentari na društvenim mrežama, neočekivani posjeti. Pomislimo na trenutak “Ovo je ljubav”, ali vjerojatno je to znak povrede ponosa i ništa više. Kad vas netko “nogira” ne samo da vas je slomio emotivno, već i ponizio. Najgori način je maltretiranje preko telefona ili interneta. Samo će te ispasti još jadniji. Gotovo je i pomirite se s time.

MOŽDA PRETJERUJEM

  • Možda i da. Ako ste prekinuli zbog rodbine, posla ili drugih vanjskih razloga, drugi pokušaj može biti uspješan. Ipak, nažalost, najčešći uzrok prekida je ozbiljniji, npr. varanje. To je više nego dobar razlog za definitivan raskid i tu svaki pokušaj pomirenja nema nikakvog smisla. Ako je to učinio jednom, opet će, u to budite sigurni.

Izvor: brightside.me

Komentari