Čeka vas besplatna radionica soundpaintinga

Piše
Iva Bucić

Aug 05, 2016

Glazbenike i soundart umjetnike od 21. do 27. kolovoza u pulskom društvenom centru Karlo Rojc čeka besplatna radionica Soundpaintinga.

Radionica će svaki dan trajati od 14 do 17 sati, i to pod voditeljskom palicom akademskog dirigenta Nevena Radakovića. On već više od pola desetljeća vodi radionice i seminare o suvremenim umjetničkim praksama poput soundpaintinga. Soundpainting je znakovni jezik za skladanje u realnom vremenu, namijenjen glazbenicima, plesačima, glumcima i vizualnim umjetnicima.

Nastao je prije više od 40 godina i obuhvaća više od 1200 znakova koje skladatelj, odnosno soundpainter pokazuje grupi izvođača kako bi proizveo njihovu reakciju. On rukama i tijelom pokazuje niz znakova koji označavaju specifičan ili aleatoričan materijal koji grupa izvođača treba proizvesti.  Sklada, dakle, u realnom vremenu i po vlastitoj želji. Svaki polaznik imat će priliku biti i soundpainter, kao i svirač u ansamblu.

Znakovi soundpainting jezika koriste se kroz sintaksne upute tko, što, kako, kada. Postoji puno vrsta znakova, neki označavaju specifičan materijal, drugi označavaju specifičan stil, žanr, aleatorički koncept, improvizaciju, disciplinu, poziciju na pozornici, kostime ili rekvizite.

Sve informacije potražite na adresi radakovic.neven@gmail.com ili na broju 098 95 24 310, a na isti se način zaprimaju i prijave.

Više o radionici možete saznati ovdje.

Komentari