Završio prvi zagrebački Career Booster

Piše
Ana Leko

svibnja 27, 2016

Tri dana na Ekonomskom fakultetu bila su ispunjena idejama, kreativnosti, zanimljivim predavanjima i case studyjima, što je studenima zasigurno olakšalo pripremu za lakši i brži ulazak na tržište rada.

Tokom tri dana programa prvog Career Boostera u Zagrebu koji se od 23. do 25. svibnja održavao na Ekonomskom fakultetu, studenti i mladi te ostali zainteresirani imali su priliku steći znanja i vještine iz različitih područja, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci i kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije za uspjeh na studiju i poslu.

CB 2.jpeg_48

Prvi dan programa počeo je veoma inspirativnim predavanjem Poduzetništvo kao karijera u kojem je Kristina Ercegović s mladima podiijelila svoja poduzetnička iskustva. Osvrnula se na početak svoje karijere koja je započela radom u velikoj kompaniji, a na kraju dovela do ulaska u poduzetništvo i naposljetku pokretanja Business Cafea u sklopu kojeg se danas umrežavaju poduzetnici iz cijele regije. U svom predavanju istaknula je važnost networkinga kao bitnog faktora za uspjeh u poduzetništvu. Ana Šimunović (Ciceron komunikacije) održala je predavanje o važnosti komunikacijskih vještina prilikom prezentiranja ideja poduzetnicima i investitorima.

Eli Novaković

Eli Novaković

Eli Novaković predstavila je sudionicima svoj poduzetnički put vezan za Acro rokovnik, nakon čega je slijedio interesantan case Kako u online vremenu pronaći distributere za offline proizvod. Adnan Mehmedović Medo predstavio je jedan od vodećih hip-hop festivala u Europi Fresh Island, koji ove godine na Zrće dovodi svjetski poznate glazbenike Chrisa Browna i Wiz Khalifu. Studenti su imali priliku i rješavati case u kojem su morali osmisliti kreativnu kampanju za promociju festivala na stranim tržištima.

CB 1.jpeg_15

Petar Ćuk je u interesantnom predavanju Prodaja – mit i stvarnost studentima prenio kako izgleda prodajni proces u Mediatoolkitu. Jurica Šarčević s portala Moj Posao održao je predavanje o vještinama traženja posla, odnosno pisanja životopisa, razgovora za posao i slično te općenito o situaciji na tržištu rada. Ivana Zvrko iz ADIZ-a približila je studentima tematiku osobnog brendinga i upravljanja karijerom.

Ariana Vela

Ariana Vela

Zadnjeg dana Career Boostera u Zagrebu predavanja su održali Ariana Vela (učilište EU projekti) i Goran Deak (ForgeBit) iz područja EU fondova odnosno digitalnog marketinga.

Na panelu Biti uspješan poduzetnik sudjelovali su Vladimir Benić (Posao na dlanu), Pavao Pahljina (STEMI) i Goran Deak (ForgeBit) i Andrija Pirnat (Swanky mint). Moderator panela bio je Ivan Brezak Brkan iz Netokracije. Panelisti su na zanimljiv način mladima prenijeli svoja poslovna iskustva te dali brojne korisne savjete i poticaj mladima za ulazak u poduzetništvo. Panel je protekao u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, a druženje panelista i studenata nastavilo se i nakon njegova završetka.

U sklopu Career Booster Zagreb predstavljeno je pet poslovnih slučajeva, i to od Overtime, Acra, Fresh Island, STEMI i portala Netokracije. Tako su studenti u timovima imali priliku rješavati konkretne slučajeve iz prakse. Prilika je to bila da primjene znanja stečena tokom studija, steknu nova praktična iskustva, povežu se s kolegama iz različitih struka i u konačnici dobiju priliku da se njihove ideje realiziraju ili dobiju zaposlenje u nekoj od spomenutih kompanija.

Kristina Ercegović

Kristina Ercegović

Career Booster Zagreb održavao se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu, a organizirala ga je Start-Up udruga u partnerstvu sa Ekonomskom klinikom. U projektu su sudjelovali KPMG, Netokracija, Mediatoolkit, Acro, Moj Posao, Overtime, Fresh Island, STEMI, Adiz, ForgeBit, a2z solutions, Ciceron komunikacije, Business Cafe, TIEES, učilište EU projekti, Swanky Mint, Razvojna agencija Zagreb, HZZ i dr. Natjecanje su podržali hostel 63, Print Studio i Cibo copy.

Komentari