Dani Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Piše
Lorena Sikavica

Nov 13, 2017

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu već tradicionalno u mjesecu studenome obilježava svoje dane te su ove godine organizirana višednevna događanja s ciljem predstavljanja Fakulteta, studentskih udruga i povezanosti s hrvatskim gospodarstvom.

Dani Fakulteta strojarstva i brodogradnje se održavaju od utorka 14. do petka 17. studenoga i započinju izložbom “Podvojene ličnosti: strojari-karikaturisti” kao službenim otvaranjem manifestacije u Galeriji FSB-a (Ivana Lučića 5) s početkom u 18 sati. Predstavit će se 13 karikaturista – strojara, od kojih su njih 9 alumni Fakulteta. Na otvorenju će nastupiti muški vokalni ansambl te folklorni ansambl Studentskoga kulturno-umjetničkoga društva “Ivan Goran Kovačić”. Izložba će biti otvorena za javnost svakoga radnoga dana od 15 do 18 sati, zaključno s 31. siječnjom 2018.

Na događanjima Dan FakultetaDan karijera i Tribina karijera razne tvrtke i studentske udruge predstavit će svoje djelovanje i aktualne projekte. U sklopu Dana otvorenih vrata organiziran je obilazak fakultetskih laboratorija, zatim Bal strojara i svečana sjednica.

Dan karijera, namijenjen posebice studentima održavat će se u četvrtak i petak, 16. i 17. studenoga, od 10 do 16 sati u auli južne zgrade FSB-aDan otvorenih vrata FSB-a, uglavnom za zainteresirane srednjoškolce i sve one koji upisuju fakultet, bit će organiziran u srijedu 15. studenoga u 13 sati.

Obilazak uključuje predstavljanje Fakulteta, posjet Laboratoriju za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratoriju za motore i vozila, Laboratoriju za zavarivanje, Centru za aditivne tehnologije te obilazak A dvorane i knjižnice Fakulteta. Okupljanje je ispred južne zgrade Fakulteta, I. Lučića 5, Zagreb.

Izvor: unizg.hr

Komentari