Modni promašaji o kojima niste razmišljali

Piše
Petra Haleš

Jan 18, 2018

Modni trendovi mijenjaju se nevjerojatnom brzinom i ukoliko želite biti žena sa stilom morate se pridržavati nekih pravila kako ne bi izgledali jeftino i neukusno.

Ukoliko vam je stalo da vas okolina gleda kao ženu skladno i elegantno odjevenu, obratite pozornost na sljedeće detalje:

Ravne cipele na poslovno odijelo

1

Ravne cipele su sasvim neprikladne za poslovnu kombinaciju. Nevjerojatno je kako izbor ovih cipela vaše noge može pretvoriti u nešto što zapravo nisu, u dva stupa. Zato na ovu kombinaciju ipak odaberite štikle.

Duga majica preko traperica

2

Duga, uska majica preko traperica previše će vas izdužiti. Ovu majicu pametnije je staviti u traperice, a ako to nije vaš stil, onda izaberite majicu sa širim gornjim dijelom.

Velika torba za svečane prilike

3

Velika torba je univerzalna stvar. Ne samo da se uklapa u svakodnevni, već i u poslovni stil. Ipak, kada se spremate za neki svečani događaj ili izlazak, odlučite se za kompaktniji model.

Čizme do članaka na kratku suknju

4

Čizme do članaka teško se uklapaju sa suknjama. Ova obuća vizualno skraćuje noge. Neželjeni efekat se još i pojačava ako uz njih nosite kratku suknju. Najbolji izbor su klasične cipele ili duboke čizme tijekom zime.

Više širokih odjevnih predmeta odjednom

5

Ukoliko odjednom na sebe navučete više širokih odjevnih predmeta oni će  potpuno sakriti oblik vašeg tijela (struk, kukove, grudi). Ako ipak imate jaku želju nositi nešto opušteno, izbalansirajte s nečim što će istaknuti vašu figuru.

Velike cipele

6

Velike cipele izgledaju vrlo neukusno. Najbolje je kupovati cipele ujutro jer na kraju dana vaše noge mogu biti umorne i otečene, pa će se veličina vaših cipela razlikovati od prave veličine. Kao rezultat, imat ćete petu koja ružno štrči.

Dolčevita

7

S dolčevitama trebate biti oprezni jer vam mogu izdužiti vrat, a tijelo vam pretvoriti u kocku. Ako nosite dolčevitu izbjegavajte majice s velikim izrezima ili nosite šal ili maramu.

Krivi izbor traperica

7

Traperice su sklone rastezanju i opuštanju. Ako su vam traperice malo šire kada ih prvi put probate, s vremenom ćete u njima izgledati vrlo smiješno i neugledno. Bolje je odabrati malo uže traperice) kako bi s vremenom zadržale prvobitni oblik.

Postoji još puno primjera kako odjeća može “unakaziti” vašu figuru. Bez obzira na modne savjete, u opuštenom društvu odaberite onu kombinaciju u kojoj se osjećate najugodnije, a za poslovne prilike ipak malo pripazite.

Izvor: brightside.me

Komentari