Devendra Banhart premijerno u Hrvatskoj – na SuperUhu

Piše
Kristina Jelić

svibnja 18, 2016

Američki kantautor Devendra Banhart, za svoj premijerni nastup u Hrvatskoj izabrao je SuperUho Festival, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza u Primoštenu.

Jedan od ključnih američkih kantautora 21. stoljeća Devendra Banhart, nastupit će na SuperUho Festivalu u Primoštenu, na kojem će premijerno izvesti pjesme s novog albuma najavljenog za jesen. 000064070006

Tako će još jedan svestran i originalan umjetnik, koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim cijenjenim glazbenicima kao što su Antony and the Johnsons, Beck, Vashti Bunyan, Os Mutantes, Swans, Vetiver, Gilberto Gil, Caetano Veloso i David Byrne, upotpuniti ionako bogat program ovogodišnjeg trećeg po redu festivala SuperUho kojem je od ove godine pokrovitelj Općina Primošten.

Svoj je posljednji album Mala objavio 2013. za cijenjeni Nonesuch, inače podetiketu Warnera koja je desetljećima bila specijalizirana za klasiku i jazz, da bi u proteklih petnaestak godina na bogati popis izvođača uvrstila i birane rock i folk glazbenike. Paralelno s glazbom Devendra je sve ove godine njegovao i svoju strast prema slikarstvu, koje ga je uostalom posredno i dovelo do uspješne karijere glazbenika. Tako je između ostalih svoje crteže izlagao na the Art Basel Contemporary Art Fair u Miamiju, u the San Francisco Museum of Modern Art, u the Palais des Beaux-Artsu Bruxellesu te u Los Angeles’ Museum of Contemporary Art. Poznato je da je naslikao omote većine svojih diskografskih izdanja, a 2010. za omot albuma What Will We Be bio je nominaran i za nagradu Grammy.

Od 18. travnja pa do 18. lipnja, cijena festivalskih ulaznica bit će 220 kuna, a ulaznica za kamp moći će se kupiti po još uvijek povoljnih 120 kuna. Nakon tog datuma festivalske ulaznice će koštati 250 kuna, a ulaznica za kamp 150 kuna. Na dan početka SuperUha festivalske će ulaznice koštati 290 kuna, dok se cijena ulaznica za kamp neće mijenjati.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Komentari