Djevica i Ribe – ima neka tajna veza

Piše
Branka Kovač

Sep 12, 2016

Djevica i Ribe su nasuprotni znakovi i imaju zajedničku temu služenja i posvećenosti. Da bismo uspješno ovladali jednim znakom, potrebno je otići i integrirati energiju nasuprotnog. Za Djevicu, avantura počinje u Ribama.

Kada vam je Sunce u Djevici kroz svoj život manifestirate njenu simboliku. Osvještavate ljepotu energije Djevice i suočavate se s njenim izazovima. Ključ za uspješno navigiranje kroz jedan znak leži u – nasuprotnom znaku. Za Djevice, u znaku Riba.

Nasuprotni znakovi imaju zajedničku temu i komplementarni su. Dva su nasuprotna pola iste priče. Da bi uspješno živjeli jednu stranu moramo usvojiti onu drugu. Da bi uspješno živjeli energiju Djevice moramo istražiti i integrirati energiju Riba.

DjevicaKod Djevice i Riba možemo naći zajedničku nit služenja i posvećenosti. Djevica pomaže na konkretan način, ona će previjati rane. Kuhati kokošju juhicu bolesnom prijatelju. Udomiti mačku s ceste. Riba će biti uz vas u najtežim trenucima i dopustiti da budete ono što jeste. Bit će gotovo nevidljiva, saslušat će vas i s vama proživljavati vaše najdublje emocije. Oba znaka se stavljaju u drugi plan i ljudi ih mogu uzeti zdravo za gotovo.

No kako se one nadopunjuju? Što Djevica može naučiti od Ribe?

Kada Djevica previše zaglibi u brizi za druge, istraživanje energije Riba joj donosi razumijevanje ovisnosti. Razlučuje kada treba uskočiti, a kada se treba povući i pustiti druge da preuzmu odgovornost za svoj život. Dobiva razumijevanje igre Žrtva – Spasitelj (ili Žrtva – Mučitelj), i zna da ljudima pomaže ako ih vraća u njihovu moć. Shvaća da samo odmaže ako igra igru u kojoj je drugi slab, nemoćan, izgubljen, nesposoban, a ona ta koja se može pobrinuti za sve.

DjevicaKada Djevica počne svojim analitičkim umom napadati samu sebe, energija Riba joj donosi spoznaju bezuvjetne ljubavi, onog nečeg izvan ove stvarnosti što najčešće nazivamo Bogom. Djevica se može opustiti i osjetiti da je potpuno voljena, kao i svatko drugi na ovoj Planeti. Da čim zatraži, bit će joj oprošteno sve ono za što smatra da je pogriješila.

Kada zapne u detaljima, energija Riba je povuče za nos i usmjeri pogled prema nebu. Pa oko nje. Daje joj širu sliku Univerzuma, nečeg većeg, moćnijeg. Kada se Djevica izgubi lašteći parket, Riba joj šapće da se izgubi u Bogu.

Upoznajemo znak Djevice

Komentari