Doživi spoj na slijepo u Tiflološkom muzeju

Piše
Dijana Šimunić

Jan 03, 2017

Do 31. siječnja svi zainteresirani mogu posjetiti Tiflološki muzej i zanimljivu izložbu Najbolje mjesto za spoj na slijepo. Oslobodite svoja osjetila i prepustite se jedinstvenom iskustvu!

U prostorima zagrebačkog Tiflološkog muzeja do kraja siječnja otvorena je izložba The best place for a blind date/Najbolje mjesto za spoj na slijepo. Izložba je osmišljena kao neki način avanturističkog otkrivanja virtualnosti u svim segmentima života.

Ova jedinstvena izložba sastoji se od dva dijela. Jedan dio izložbe zamišljen je kao proširen dio Tamne sobe – inače stalnog postava Tiflološkog muzeja gdje će svi zainteresirani posjetitelji probuditi svoja osjetila u mračnoj prostoriji ispunjenoj predmetima, mirisima, zvukovima i teksturama karakterističnima za spoj. Njezin je cilj da onima koji se odluče posjetiti izložbu dočara doživljaj bez vizualnih informacija te tako osvijesti osjetila dodira, sluha, okusa i njuha. 

Drugi dio izložbe rezerviran je za projekciju dokumentarnog filma Ljubav nije slijepa redateljice Višnje Biti, u produkciji Hrvatskog filmskog saveza. Njegova poruka je jasna: srcem se ipak najbolje vidi. Svi koji žele posjetiti ovu zanimljivu izložbu, mogu to učiniti do 31. siječnja.

Informacije o izložbi možete pronaći na stranicama Tiflološkog muzeja.

Komentari