Čaroban advent u Beču s Croatia Busom

Piše
Lorena Sikavica

Dec 20, 2016

Novinari portala x-ica.com ponovno su otputovali Croatia busom, a ovog nas je puta privukla Austrija, točnije grad Beč.

Ekipa redakcije x-ice ukrcala se u Croatia Bus koji povezuje Zagreb s austrijskim glavnim gradom. Posjetili smo grad do kojeg vrlo lako i brzo možete doći sjednete li u 6:30 u Croatia Bus na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru. Nakon samo par sati ugodne vožnje, koja će vam uz besplatni wi fi preletjeti, stići ćete na bečki autobusni kolodvor.

ll

Nakon što smo s lakoćom pronašli naše prenoćište, krenuli smo u obilazak adventski uređenog Beča.

Beč – omiljeno turističko odredište

Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske Monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart.

Mariahilferstraße

Mariahilferstraße (Ulica Marija Hilfer) je jedna od najvećih shopping ulica u Beču. Dužina ulice je 3,7 kilometara. Put u predjelu današnje Mariahilferstraße postoji još od doba starih Rimljana.

unnamed

Muzej Albertina

Albertina je bečki muzej u kojem se čuva jedna od najvećih i najpoznatijih grafičkih zbirki na svijetu. Muzej je smješten u palači Nadvojvode Albrechta u samom središtu Beča u neposrednoj blizini hotela Sacher. Naziv je dobio po svom osnivaču – Vojvodi Albertu Kasimiru von Sachsen-Teschen. U muzeju se između ostalih čuvaju i djela Leonarda da Vincija, Michelangela, Raffaela…

albertina

Katedrala Svetog Stefana

Jedan od simbola Beča, katedrala Svetog  Stefana, smještena je u centru grada i predstavlja sjedište bečkog biskupa. Bečka katedrala duga je 107, a široka 34 metara i predstavlja najvažniji vjerski objekt u Beču. Katedrala Svetog Stefana je odigrala značajnu ulogu u povijesti austrijskog naroda i postala jedan od najprepoznatljivijih gradskih simbola. Zanimljivo je da je baš u ovoj katedrali održana ceremonija vjenčanja Wolfganga Amadeusa Mozarta, kao i njegov pogreb.

katerala

Kärntner Straße

Kärntner Straße najpoznatija je ulica u Beču. Nalazi se u gradskoj četvrti Innere Stadt (centar grada), a proteže se od trga Stephansplatz do trga Karlsplatz. Većim dijelom je pješačka zona. Danas je uglavnom posjećuju turisti. Na njoj se nalaze mnoge trgovine poznatih svjetskih marki, kafići i drugi ugostiteljski objekti.

oki

Povratak je došao brzo. U subotu, u 17 sati, na autobusnom kolodvoru u Beču čekao nas je Croatia bus koji je i pri povratku bio točan. Mirna vožnja s našim partnerom u Zagreb nas je dovezla na vrijeme. I vama predlažemo posjet čarobnom Beču Croatia busom koji registriranim članovima portala x-ice nudi dodatan popust na putovanja unutar Hrvatske.

Ukoliko još niste odabrali adventsku destinaciju koju biste željeli posjetiti, vrijeme je da se počnete pakirati za Beč, sigurno nećete pogriješiti.

Božićna idila i kuhano vino na božićnom sajmu dodatno će vas zagrijati i ostaviti vam lijepa sjećanja.

unnamed-2

Photo galerija (11 slika)

Komentari