Predstavljen projekt rekonstrukcije studentskih domova

Piše
Dijana Šimunić

Dec 25, 2016

Projekt rekonstrukcije studentskih domova nastoji stvoriti uvjete europskoga standarda studentskoga stanovanja, uz povećanje kreveta za osobe s invaliditetom.

U Francuskom paviljonu Studentskoga centra u Zagrebu i svečano je predstavljen projekt Rekonstrukcija studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

Cilj projekta vrijednoga 300 milijuna kuna, ulaganje je u razvoj i kvalitetu te u dostupnost visokoga obrazovanja poboljšanjem kvalitete studentskoga smještaja. Projektom se žele osigurati jednaki uvjeti studiranja za sve studente, bez obzira na njihove materijalne mogućnosti, uz jednaku mogućnost ulaska u akademsku zajednicu.

Rekonstrukcijom koja obuhvaća 15 zgrada domova temeljito su preuređeni svi prostori, uključujući namještaj i instalacije zgrada. Također je uvedena je vatrodojava u zgrade te dodatni sigurnosni izlazi u slučaju potresa ili požara. Sve su sobe opremljene suvremenim namještajem i hladnjakom te priključcima na fiksni i bežični internet, a obavljena je i velika rekonstrukcija kupaonica i zajedničkih prostora. U okviru projekta obnovljen je 4521 krevet u 15 studentskih paviljona u dvama studentskim naseljima Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

Tekst u cijelosti možete pročitati na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari