Eat Zagreb: novi vodič kroz gastro scenu

Piše
Iva Bucić

Jul 07, 2016

Sve najbolje i najzanimljivije što Zagreb nudi – više od 80 bistroa, zalogajnica, slastičarnica, specijaliziranih dućana i tržnica možete pronaći u vodiču Eat Zagreb.

Vodič potpisuje Croatian Design Superstore, a predstavljanje je zakazano za četvrtak, 7. srpnja, s početkom u 19 sati. Vodič kroz gastronomsku scenu grada i okolice namijenjen je prvenstveno turistima, pa je pisan na engleskom jeziku, ali je također i izvrstan priručnik za upoznavanje i doživljavanje lokalne kulture, koji nudi precizne informacije o raznovrsnoj gradskoj ponudi te inspiraciju za odlazak u novu četvrt ili isprobavanje dosad neotkrivene kuhinje.

Bez obzira je li putnik u potrazi za nekim određenim lokalnim jelom, poput recimo štrukli, ili za autohtonom vinskom sortom, poput kraljevine, ili tek luta u želji za doživljajem prema kojem će pamtiti Zagreb – ova knjiga želi mu pomoći da njegovo iskustvo bude sjajno. Da i u malo vremena može pronaći ono najbolje što grad i njegova okolica nude. To može biti vrlo korisno i domaćem putniku u kratkom prolasku kroz Zagreb. Precizne informacije o najboljoj gradskoj ponudi, sve na jednom mjestu, poručila je novinarka i urednica Željka Klemenčić.

Eat Zagreb

(Foto: Iva Hrvatin)

Eat Zagreb vizualno je i koncepcijski osmislio Superstudio, interni dizajnerski studio Croatian Design Superstorea zadužen za oblikovanje svih proizvoda i projekata, u suradnji sa Željkom Klemenčić i Milom Batinicom, poznatim novinarkama i urednicama, koje potpisuju odabir i tekstove o perjanicama zagrebačkog ugostiteljstva.

Turisti, strani ili domaći, vrlo su široka kategorija. Gladnih ljudi ima svih profila, ne posjećuju svi restorane visoke kuhinje niti svima odgovara zalogaj s nogu. Raspolažu različitim budžetima i vremenom, ne kreću se isključivo po centru grada i njihova očekivanja nisu ista. Stoga su i kriteriji morali biti razni, no, prije svega i svugdje, osnovno mjerilo jest hrana na tanjuru. Bez obzira je li riječ o nekom zgodnom streetfoodu, neizbježnom roštilju ili večeri u pet sljedova, rekla je Mila Batinica.

Eat Zagreb

Željka Klemenčić i Mila Batinica
(Foto: Marija Gašparović)

Vodič Eat Zagreb ostvaren je uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba i u partnerstvu sa Stega tiskom. Bit će dostupan u Croatian Design Superstoreu te na prodajnim mjestima Tiska, a u četvrtak ga od 19 sati po promotivnoj cijeni možete pronaći na adresi Croatian Design Superstorea.

Komentari