Veliki spektakl: Festival letećih gitara u Varaždinu

Piše
Dijana Šimunić

Sep 15, 2016

Festival letećih gitara prava je glazbena poslastica, a odličan rock i blues odjekivat će Varaždinskom županijom od 6. do 9. listopada.

Odlična vijest za sve glazbenike i ljubitelje ugodnih glazbenih taktova! Od 6. do 9. listopada u Varaždinu će se održati prvi Festival letećih gitara. Ova posebna glazbena manifestacija svim posjetiteljima nudi bogat i zanimljiv program. Bit će tu zaista svega – prezentacija, radionica poznatih graditelja gitara, izložbi glazbenih fotografa te zbirki instrumenata.

Organizatori su se pobrinuli da na programu bude za svakog ponešto –  od stare, klasične glazbe, preko jazza i bluesa pa sve do najboljih izvođača rock glazbe. Četverodnevni glazbeni spektakl najavio je i svjetski popularni gitarist te velika zvijezda bluesa Michael Messer.

Dolaze najveća svjetska imena

Da je uistinu riječ o velikom događaju za Barokni grad govori i činjenica da dolaze čak dva dobitnika nagrade Grammy, bend s nekoliko Brit Awardsa te mnogi suradnici najjačih svjetskih imena. Prvi dan započinje memorijalnom izložbom Briana Rašića koji je, za one koji to još uvijek ne znaju, službeni fotograf kultnih Rolling Stonesa. Očekuje se i dolazak engleskog fotografa Alana Messera. Službeno otvorenje zakazano je za petak 7. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu. U sklopu toga sa svojom audio-vizualnom točkom Moć gitare nastupit će Damir Halilić Hal, umjetnički ravnatelj nekadašnjeg Hal’s All Star Guitar Festivala.

Nastupit će i BJ Cole

No, to je samo mali dio onoga što nas sve očekuje. U HNK-u će zasvirati i popularni bend King King koji su šesterostruki dobitnici Brit Awardsa. Ovo će im biti treći posjet Hrvatskoj. Kao šećer na kraju, posljednjeg dana festivala očekuje se nastup britanskog glazbenika i producenta BJ Colea.

Organizacija Turističke zajednice i HNK-a

Glavni organizator festivala je Turistička zajednica Varaždinske županije, suorganizator je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu dok su nositelji projekta Grad Varaždin i Varaždinska županija. Detaljan program Festivala možete pogledati ovdje ili na službenoj Facebook stranici.

Komentari