Gdje ste bile vi do sad

Piše
Daria Bićanić

Jul 01, 2015

Studentice Sveučilišta u Zagrebu iz Kopra su se vratile naslovom najboljih europskih košarkašica. Do zlata su zagrebačke košarkašice došle uz pjesme Severine, Minee, Luke Nižetića, neposrednog kupanja pred utakmicu i jako puno pozitivne atmosfere. Kakva je njihova priča, doznajte u nastavku.

13. europsko sveučilišno prvenstvo u košarci koje se ove godine održalo u Sloveniji, u Kopru, zagrebačkim će studenticama ostati u jako lijepom sjećanju.

Nakon prvog mjesta u skupini D, studentice Sveučilišta u Zagrebu su i u nastavku prvenstva nastavile nizati pobjede. U četvrtfinalu su se sastale sa studenticama iz Istanbula koje su pobijedile s 21 košem razlike (84:63). Sveučilište u Strasbourgu dočekalo je naše predstavnice u polufinalu. I u ovom susretu ostvaruju pobjedu od  64:49 i odlaze u finalnu utakmicu. U finalu su Zagrepčanke pobijedile Poljakinje (Sveučilište u Varšavi) rezultatom 57:48. Najljepšom košarkom naše su predstavnice uzele naslov najboljih sveučilišnih europskih košarkašica.

Evo popisa imena zlatnih košarkašica i njihovog zanimanja iz kuta najbolje igračice prvenstva – MVP, Sare Plavljanin.

Anja Škara i Marina Giljanovic (Geodetski fakultet), Inja Butina i Marina Lidija Kalebić (Kineziološki fakultet), doktorice Ana Karaga i Danijela Fuštin (Medicinski fakultet), pravnica Zrinka Spretnjak (Pravni fakultet), naša predškolska odgajateljica Anja Majstorović (Učiteljski), diplomirana ekonomistica Antonija Jurić (Ona nam je sređivala financije – nešto predobro! Imale smo dnevnicu 0 €), Marijana Mamić (Agronomski fakultet) i  ja – psiholog (Filozofski fakultet).

11653212_10153424337363536_341235792_n

Vesela Sara priču iz Kopra podijelila je s nama u ime svoje ekipe.

Vlakom smo krenule na putovanje od sedam sati, iako inače do Kopra ima dva sata vožnje. Bile smo opremljene s jednom garniturom polo majica i puno iščekivanja. Potajno smo se nadale zlatu (kak’ bi rekla Antonija Jurić), a do trona smo došle uz pjesme Minee, Sevke, Luke Nižetića i ostalih klapa.

Definitivno smo bile najveselija ekipa van terena. Vječito smo hodale sa zvučnikom, ali smo svejedno na terenu pokazale najljepšu košarku. Uz vjerne navijače – dečki sveučilišne reprezentacije, predstavili smo Sveučilište Zagreb, a i naše fakultete koji su nam financijski omogućili dolazak na najbolji mogući način.

Uz glasnu mušku podršku košarkaša Sveučilišta u Zagrebu i lijepu košarku na terenu, našim predstavnicama više i nije trebalo za zlato.

Koper, koji je okupio najbolje sveučilišne košarkaše i košarkašice, međusobno je sprijateljio mnoge studente. Neki će i nakon Kopra ostati u prijateljskim odnosima, dok ima i onih koji su se i zaljubili poput jedne od igračica, Ane Škare.

11652089_10205582238730210_831301412_n

Naše zgodne košarkašice, Koper će pamtiti po zlatu, ali i mnoštvu lijepih trenutaka koje su zabilježile fotografijama.

U ekipi, kao što to obično biva, bila je hrpa internih fora koje su obilježile prvenstvo u Sloveniji. Djevojke su bile posebno inspirirane sedmosatnim putovanjem do “daleke” Slovenije.

Marina Lidija Kalebić  pamtit će put do Kopra i nazad.

HŽ put do Slovenije i nazad u 14 sati. Meni je Slovenija bila prava turska sapunica.

A Danijela Fuštin, jedna od zlatnih košarkašica, u stilu je prokomentirala nastup zagrebačkog Sveučiliša u Kopru.

Došle smo biciklom, osvojile, otišle kući. Ma, čista razonoda.

Mi smo cure rumenih obraza. Bog je bio s nama.

Osim što su dobre u košarci, djevojke su i pune inspiracije, a neke od njih su i pjesnički nastrojene.

Ana Karaga, ili dr. Karaga kako je poznato među djevojkama, napisala je jedan koperski “haiku”.

Koper Slovenija

11 cura

11 različitih majica

8 dana

3 apartmana

2 bazena

5 utakmica

1 cilj

Osvojiti srca svih vas

Misija uspješno obavljena.

Prije utakmica, studentice su vrijeme kratile kupanjem, upijanjem boje i sunčanjem za nadolazeće ljeto. Naše europske prvakinje jako hvale i dečke, studente Sveučilišta u Zagrebu, koji su ih pratili na njihovom putu ka zlatu.

Djevojke, iako su bile u dalekoj Sloveniji, uspješno su se javljale roditeljima, prijateljima, dečkima i mnoštvu fanova zahvaljujući Marini Giljanović i njezinom znanju internet tehnologije. Na tome su joj zahvalne sve suigračice.

U ime cijele ekipe i u ime naših obitelji, prijatelja, obožavatelja i fan klubova htjele bi se zahvaliti WI FI kraljici Marini Giljanović na nezaboravnoj avanturi spajanja na internet! Marinu za predsjednicu!

Photo galerija (8 slika)

Nakon osvojene zlatne medalje svi su se pitali “A gdje ste bile, a gdje ste bile vi do sad?”

Od Kopra pa sve do Zagreba…

Pjesma, pjesma i samo pjesma, obilježila je naslov simpatične zagrebačke ekipe. Nastavak njihove uspješne košarkaške priče očekujemo i sljedeće godine na Europskim sveučilišnim igrama 2016 Zagreb – Rijeka. Do tada ostaju medalje, nova poznanstva i želja za sljedećim sportskim izazovima.

Čestitamo košarkašicama Sveučilišta u Zagrebu!

Foto:  Matej Kekič, arhiv USZP, EUC Koper 2015

>>> Zagrebačke studentice najbolje europske košarkašice

>>> Finale za studentice Sveučilišta u Zagrebu

>>> Košarkaška završnica u Kopru

>>> Najbolji europski košarkaši u Kopru

>>> 13. europsko sveučilišno prvenstvo u košarci

Komentari