Untitled

Generičke kompetencije informatičara – Što kažu studenti i nastavnici?

Piše
Petra Haleš

Dec 02, 2019

U petak, 6. prosinca, u Vijećnici FOI-ja, od 10 do 11:30 sati, održat će se predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama informatičara koje je Fakultet organizacije i informatike proveo u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb.

Kratko predstavljanje rezultata bit će uvod u panel diskusiju između studenata, poslodavaca i nastavnika o kompetencijama koje su danas tražene na tržištu rada. Rezerviraj svoje mjesto i saznaj koje su sve kompetencije potrebne za početak tvoje uspješne karijere!

U prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, u petak, 22. studenog 2019. godine održano je predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama mladih informatičara „Važnost generičkih kompetencija mladih informatičara – Što misle poslodavci?“. Rezultate istraživanja predstavili su dr. sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja te dr. sc. Vjeran Bušelić, viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom u IT sektoru.

Istraživanje je provedeno od 10. do 31. listopada 2019. uz potporu Hrvatske udruge poslodavaca – HUP, Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti i HUP HR Kluba te Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore i CISEx-a – Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera. Rezultati su pokazali da su generičke kompetencije važnije od tehničkih, a od stručnih znanja koje studeni stječu tijekom studija, poslodavcima su važnije sposobnost brzog usvajanja novih znanja i vještina, sposobnost identificiranja i rješavanja problema i sposobnost primjene stručnih znanja u praksi.

Više na: cpsrk.foi.hr

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.