“Čudesni Hrvat” Goran Čolak ponovno ruši rekorde

Piše
Jelena Prpoš

svibnja 04, 2016

Višestruki svjetski prvak i aktulani rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak ponovno je srušio nacionalni rekord u disciplini statike. Odličan je to uvod u nadolazeće svjetsko prvenstvo u Finskoj.

Na netom održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu Goran Čolak je odnio ukupnu pobjedu prvenstva. Novi hrvatski rekord sada iznosi 9:30 minuta – u jednom jedinom dahu!

Foto: Lidija Lijić

Foto: Lidija Lijić

Novim rekordom Goran je upotpunio izuzetan niz ovogodišnjih rezultata i zauzeo najviša mjesta svjetske rang liste. Najbolji rezultat sezone u statici, drugi rezultat sezone u dinamici s perajama i treći rezultat na svijetu u dinamici bez peraja.

Ovakvi rezultati u ovoj fazi priprema su jako dobar pokazatelj za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga se i u Finskoj nadam dobrim rezultatima, izjavio je zadovoljni Goran po završetku prvenstva.

Posljednji put kada je postigao ovakve rezultate u svim bazenskim disciplinama bilo je 2013. godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu gdje je pomeo konkurenciju. A konkurencija je danas još jača, pa su i izazovi još veći.

Potajno se nadam uzeti sva tri zlata, iako to iz današnje perspektive vladavine specijalista izgleda gotovo nemoguće. Posebno kad uzmemo u obzir da ja moram napraviti šest zarona u sedam dana, dok specijalist radi samo dva.

Foto: Elina Manniner

Foto: Elina Manniner

No bez obzira na to, u sljedeća dva mjeseca pod vodstvom trenera Borisa Spajića, Goran će kao i uvijek učiniti sve kako bi ponovno postigao nemoguće ili se barem maksimalno približio tome cilju. Dodatni imperativ je svakako i titula ukupnog pobjednika Svjetskog prvenstva.

To bi bilo kao da sam osvojio veliki kristalni globus u skijanju!

Amatersku karijeru u ronjenju na dah Čolak je započeo 2006. godine, a elitnoj skupini profesionalnih ronioca na dah pridružio se 2011. godine.

Komentari