Hoverboard TW01 – nova igračka na ulicama

Piše
Mateo Galić

svibnja 08, 2017

Prošle godine na svjetskom tržištu pojavio se novi hit zvan HoverBoard. Električna naprava proizašla iz ideje da se u stvarnosti vozimo kao Marty McFLy iz popularnog filma „Povratak u budućnost“.

Samobalansirajući skuter, poznatiji pod nazivom hoverboard, popularna je nova igračka koju možete vidjeti kako kruži po ulicama.

Hoverboard pripada kategoriji samobalansirajućih naprava (Smart balance wheel) poput svog prethodnika SEGAWAYA. Ako uzmemo u obzir koliko je Segway bio popularan kad se pojavio na tržištu, Hoverboardu je karijera zagarantirana.

1

Hoverboard je daska na dva kotača, na električni pogon, bez popratnih pomagala, kojom se upravlja pomoću balansa tijela korisnika.

Hoverboard je kreiran tako da je korisnik okrenut cijelim tijelom prema smjeru kretanja, uspravno stoji na dasci, a osnove upravljanja svode se na lagane naklone tijela naprijed-nazad i prebacivanje težišta tijela na jednu nogu kako bi Hoverboard skrenuo u željenom pravcu.

Korištenje ove naprave je vrlo uzbudljivo, izazovno, kreativno pa čak i korisno, jer ste prisiljeni upotrijebiti svoje mišiće i savladati balans vlastitog tijela.

Vožnja HoverBoarda nije bitno opasnija od vožnje na rolama, na skateboardu, klizaljkama, snowboardu i ostalim rekreativnim spravama koja nemaju uključena pomagala. Zaštitna oprema ne ide dalje od kacige za glavu i štitnika za koljena i laktove.

2

Trenutno dostupni Hoverboardi imaju maksimalnu brzinu kretanja do 12 km/h. Eletkrični pogon ostvaruju samopunjive baterije čija izdržljivost je do 15 km, a vrijeme njihova punjenja 2-3 h. Kotači nisu plastični, radi se u punoj gumi, a nosivost Hoverboarda ide do 130 kg.

TW01s je dosupan na području Europske unije, uključujući i republiku Hrvatsku. Megawheels ističe kako je moguća dostava i u druge države, no potrebno ih je prije toga kontaktirati. Kupiti ovaj uređaj možete, inače, na Aliexpressu, no postoji opcija za plaćanje i na službenoj stranici proizvođača, pa razmislite i o toj opciji. TW01s košta inače 1.250 kuna (179,99 dolara), što je prilično povoljno. U našim trgovinama košta najmanje parsto kuna više.

Za kraj, u priloženom videu možete pogledati kako izgleda prvo iskustvo s hoverboardom; možda vas uvjeri da je ovo prava stvar za vas.

Komentari