Riješi se kilograma nakupljenih tijekom blagdana

Piše
Dijana Šimunić

Jan 11, 2017

Vraćanje u dobru, fit formu nikad nije jednostavno, pogotovo nakon blagdana kad smo već ionako umorni i slabije motivirani. No, naši savjeti i trikovi pomoći će ti da bez problema u kratkom roku skineš višak kilograma.

Većina nas dobije par kilograma više tijekom blagdana. Zbog prejedanja, pretjeranog uživanja u visokokaloričnim delicijama i lijenog izležavanja na kauču nije ni čudno ako i tebi vaga pokazuje nekoliko kilograma viška. Kako donošenje novogodišnjih odluka još traje, neka tvoja odluka bude da te iste kilograme što brže skineš!

Pij vodu

Voda je prva, možda i najveća pomoć u skidanju neželjenih kilograma. Osim što je odličan spasitelj od mamurluka, pomaže i kod hidratacije – najvažnije stvari za ravnotežu našeg organizma. Ako naše tijelo ne dobiva dovoljnu količinu vode koja mu je potrebna, naš metabolizam automatski radi sporije, masti se teže tope i ne možemo smršaviti. Dobar trik je i da barem pola sata prije svakog jela popiješ čašu vode. Nekad mislimo da smo gladni, a ustvari je samo riječ o žeđi. Naravno, ne trebaš ni pretjerivati – dovoljno je dnevno popiti do 8 čaša vode.

Voda je život

Limun ti može pomoći

Pitaš se kako ti limun može pomoći kod skidanja kilograma? Limun je i više nego djelotvoran, najviše pri detoksikaciji i skidanju neželjenih masnih naslaga. On u svojem sastavu sadrži velike količine vitamina, slično kao i ostali agrumi poput naranče, limete ili grejpa. Vitamin C iz limuna i njegovog soka pomaže pri razgradnji i prirodnom izbacivanju štetnih sastojaka koje naše tijelo nije u mogućnosti samo probaviti.

Sva hrana koju smo jeli tijekom blagdana nije onakva kakvu inače jedemo, pogotovo kod studenata koji se u menzama hrane dosta deficitarno. Jednom dnevno popij čašu vode pomiješanu sa svježim sokom od limuna. Ta energetska bomba napunit će te energijom, a kilogrami će ići prema dolje.

mineral-water-1532300_1920

Napravi sokove od voća ili povrća

Tvoj dan ne smije proći bez voća i povrća. Oni sadrže antioksidanse koji prirodno reguliraju razinu vode u tijelu i tako omogućuju da iz hrane uzmeš samo ono zdravo, dok se sve loše izbacuje iz organizma. Preporučujemo ti da svoju dnevnu dozu vitamina dobiješ u obliku sokova, ukusnih zdravih napitaka koje možeš piti bilo kad i bilo gdje.

Trenutno je sezona naranči, banana i jabuka pa ih iskoristi da napraviš sok koji neće biti samo zdrav i ukusan, nego će ti pomoći i u skidanju kilograma. U ove napitke možeš staviti i druge vitaminske dodatke prehrani – magnezij, vitamin C ili kalcij. Vitamina nikad dosta!

Kako pravilno kuhati povrće

Ne zaboravi na vježbanje

home-fitness-equipment-1840858_1920Ništa ti neće pomoći kod skidanja kilograma nakupljenih tijekom blagdana ako pritom zanemariš redovitu tjelovježbu. Ako si sportski tip i jedva čekaš da se vrata tvoje omiljene teretane otvore, super. Ne bojimo se za tebe i znamo da u tebi ima dovoljno motivacije da se dovedeš u red nakon dana nekontroliranog jedenja i uživanja u toplini doma svoga.

No, za sve one kojima se baš i ne da vježbati ili jednostavno nemaju dovoljno vremena– imamo dobru vijest. Znojenje u teretani ne treba biti tvoja prva i jedina opcija. Prošeći jednom dnevno po 20-ak minuta, napravi u sobi set od nekoliko trbušnjaka i čučnjeva ili se provozaj biciklom oko kvarta (ako ti nije prehladno!).

Komentari