Imate li i vi ovu bolest – INFIDELIC AFFLICTION?

Piše
x-ica tim

svibnja 20, 2016

Zapravo, ne pričamo o nikakvoj bolesti već o bendu imena Infidelic affliction koji u prijevodu znači Nevjernička bolest. Ovaj će bend u nedjelju, 22. svibnja imati koncert, a nama su otkrili neke tajne i detalje iz svoje glazbene karijere.

Ovaj zanimljivi naziv benda nastao je kroz ismijavanje metal muzike i njezinih slušatelja koje uspoređuju s nečim crnim, nevjerničkim, misleći na to kako su pripadnici sekti i štovatelji Sotone. Što su članovi ovog benda shvatili kao baš dobru zezanciju i u inat tome nazvali bend baš ovako.

Ime benda, kako su nastali i sve ostale zanimljive informacije otkrili su nam članovi benda u intervjuu povodom nadolazećeg koncerta ove nedjelje 22. svibnja u bivšem Željezničaru sada preimenovanom Fuks u sklopu prvog Purgatory Music Festivala.

Tko su Doris, Toni i Martin?

Toni, Martin i Doris – ovaj zanimljivi trio pod zajedničkim imenom Infidelic affliction okupio se u ožujku 2014. godine i od tada su pravi trash metal specijalitet.

Glasnice i žice električne gitare manevrira Toni Brzović, koji se zaljubio u muziku sa svojih 15 godina. On i njegova gitara od toga su dana nerazdvojni. Čak i dok šeće svog psa Linu u jednoj ruci ima lajnu, a u drugoj gitaru. To je ljubav.

Njegovi kolege za razliku od njega nisu toliko spontano i samostalno odabrali put muzike. Muzika im je u krvi bio je Tonijev komentar. I zaista Martin i Doris imaju zavidnu povijest s muzikom.

Bubanj i palica ovog benda je Martin Juravić koji ima glazbene gene – tata mu svira gitaru, a mama je violinistica u Zagrebačkoj filharmoniji. Martin je završio osnovnu glazbenu školu, a trenutno uz gimnaziju pohađa i srednju glazbenu školu gdje svira kontrabas.

Ni basistica Doris Mihaljević nema puno praznog hoda u svom danu. Također je učenica gimnazije koja pjeva u zboru te svira glasovir. Ovo je ujedno i njezin prvi metal bend. Atoni kaže da je Doris je za njega najbolja basistica koju je ikada čuo.

Infidelic Affliction – tako mladi, a tako aktivni

Nakon što smo se upoznali s pojedinim članovima, vrijeme je da kažemo i nešto o samom bendu, njihovoj glazbi i nadolazećem koncertu, što nam je srdačno ispričao Toni.

Imamo svojih 10 pjesama, na ovom koncertu ćemo odsvirati 5 naših i ostalo ćemo ostaviti kao iznenađenje. Jednu pjesmu smo objavili na Youtubeu, a ostale su snimane live na prijašnjim koncertima kojih smo zasad imali tri. Album još nemamo, ali svakako planiramo kroz sljedećih pola godine izbaciti album s novim stvarima i snimiti nekoliko spotova. Trenutno zbog obaveza članova benda i škole nemamo toliko vremena ali s nadolazećim ljetom sigurno ćemo naći vremena posvetiti se i onome što volimo najviše a to je naravno muzika.

Tekstove pjesama pišu svi zajedno, to je jedan grupni proces jer ne žele da netko bude izostavljen u donošenju odluka.

Svaki bend ima svoju publiku i obožavatelje, a kad smo Infidelic Affliction upitali mogu li nekoga posebno izdvojiti, dobro smo se nasmijali.

Ima jedan creepy lik koji dođe na svaki koncert i poslije svakog ali baš svakog koncerta traži nas trzalice, palice, slike i slično, kroz smijeh su nam ispričali Toni i Martin i dodali: Imamo i VIP gosta. Ime mu je Dave.

Ostalo je misterij! Na pitanje tko je on samo su odgovorili – oni koji trebaju znati znaju tko je Dave.

Creepy lika i Davea, ali i ovu veselu ekipu možete upoznati na zasigurno odličnom koncertu u nedjelju, 22. svibnja u Fuksu i doživjeti njihovu silnu energiju.

Jako smo energični kada smo na stageu i ako mi skačemo, divljamo, čupamo kosu, vrištimo želimo i da publika radi isto. Želimo prenjeti tu našu energiju na njih i da je cijela dvorana za vrijeme našeg koncerta u kaosu. Ne da je luđačko ponašanje u publici prihvatljivo nego i poželjno.

I za kraj želimo pozvati sve divljake da dođu na naš koncert ove nedjelje 22. svibnja u 14:45 sati u ex Željezničar sadašnji Fuks u sklopu festivala Purgatory Music. Uz nas će svirati još sedam bendova. Prvi bend počinje popodne, a zadnji je iza ponoći. Bit će i hrane, tako da slobodno za taj dan promjenite prebivalište.

Intervju vodila Lea Čuveljak.

Komentari