Kako i zašto ostati svoj u ljubavnoj vezi?

Piše
x-ica tim

Aug 01, 2019

Nema ništa jednostavnijeg i ništa kompliciranijeg od ljubavnih veza. Roza naočale koje često nosimo u vrijeme lude zaljubljenosti najčešće ne propuštaju zrake koje bi nam osvijetlile razum, a nerijetko i obraz. Tek kada ih skinemo shvatimo da više baš i ne shvaćamo tko smo.

Voli me, ne voli me. Kolo ljubavi nekima se okreće prebrzo, a nekima stoji na mjestu. Ne snalazimo se svi jednako u tim zavrzlamama koje pred nas stavlja ta nikad dovoljno istražena enigma – ljubav.

Zanimljivo je kako se čovjek može izgubiti u odnosu gdje je njegov udio 1/2. Vrijeme nam, ponekad, ukaže na greške pa shvatimo da smo se ponašali kao slijepac koji se umjesto štapa drži partnera. Ipak, ostati svoj u vezi dobro je i za vas i za vašu vezu.

1. Imate svoj život

Na ovom svijetu postojali ste, živjeli i radili i prije nego ste upoznali svog dečka ili djevojku pa bi trebali tako i nastaviti. Vaš partner nije Sunce i stoga se ne okreće sve oko njega, odnosno nje. Iako jedva čekate vidjeti svoju ljubav, odvojite vrijeme i za svoje prijatelje i obitelj. Oni su bili tu prije vaše veze, a bit će i nakon.

ostati svoj

2. Imate svoj stav

Jednostavno je, svi mi imamo svoje mišljenje o određenoj temi i nije nužno da se u svemu slažemo s partnerom. Zaboravite to što su Juan i Maria apsolutno savršen par koji si čita misli i slaže se u svemu. Oni postoje jednako kao i Djed Mraz. U vezi treba postojati sloboda mišljenja, inače niste u vezi nego u diktaturi.

3. Imate svoj smjer

Svi imamo snove, želje i pravce u kojima djelujemo. Nipošto ih ne treba zapostaviti jer je vaš trenutni status in a relationship. Veza nije marionetska predstava u kojoj vi plešete kako drugi sviraju. Veza je mir u kojem ćete lijepo započet dan i još ljepše ga završiti. U međuvremenu, radite na sebi i na svojim ciljevima.

4. Imate svoje organe

Vaš partner vam nije ukrao niti uzeo srce. Ukoliko nije potajni trgovac organima zaista nema potrebe za prevelikim dramatiziranjem. Sve je na svom mjestu. Dobra veza je kao garancija za srčano i živčano zdravlje. Ona toksična će vas često uznemiravati, pa pratite svoja raspoloženja i pobjegnite dok je vrijeme.

ostati svoj

5. Imate izbor

Često sami sebe uvjerimo kako nemamo izbora. Ipak, to je samo strah od promjene. Ako niste sretni u vezi rješenje nije čekati dan kad ćete to postati, jer taj dan doći neće. Rješenje je sjetiti se da imamo izbora. Otići ili ostati. Sami biramo, pa sami i snosimo posljedice.

Mudrolija o vezama nikad dovoljno. Ali svi odgovori leže u nama samima. Često ih ne želimo čuti pa krećemo u rješavanje ljubavnih kvizova i otkrijemo da naše ime i ime našeg partnera tvori 98% mogućnosti za ljubav. Ozareni nastavljamo dan jer smo upravo riješili sve dileme o vezi, a ustvari, sad kad malo razmislimo znali smo da je tako, zar ne? Kako smo uopće posumnjali? Do sljedećeg puta…

Komentari