Kako uspješno nanijeti umjetne trepavice?

Piše
Lorena Sikavica

Nov 06, 2017

Ako se pripremate za neki poseban događaj ili prigodu, umjetne trepavice odličan su izbor za postizanje dramatičnog pogleda uz dašak glamura. Duge trepavice čine vaše oči većima i izazovnijima. Povrh toga, ako nemate prirodno duge trepavice, ovo je idealno rješenje za vaš problem, ali samo ako znate sve trikove pravilnog nanošenja. Donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete napokon naučiti staviti umjetne trepavice poput profesionalca.

Kako ih nanijeti?

Za nanošenje umjetnih trepavica potrebne su vam tri stvari: pinceta, ljepilo i umjetne trepavice.

Najvažnije je da imate dobro ljepilo. Ako su trepavice predugačke za vaš ukus, skratite ih škaricama kako bi izgledale što prirodnije. Trebale bi biti uže prema unutarnjoj strani oka, a duže prema vanjskoj strani.

Eyelinerom prekrijte liniju umjetnih trepavica uz liniju kapka. Prije nanošenja trepavica stavite jedan sloj maskare. Istisnite malo ljepila na ruku i umočite rub trepavice. Možete ga staviti i na čačkalicu te ga njome u tankom sloju nanijeti. Malo više ljepila stavite na oba ruba trepavice jer se ti dijelovi ponekad znaju odlijepiti. Nakon što ste nanijeli ljepilo, pričekajte nekoliko sekundi kako bi se osušilo. Bolje će prijanjati i neće se micati po kapku. Pincetom ili prstima uhvatite trepavice i zalijepite ih što bliže liniji prirodnih trepavica.

Prstima lagano pritisnite trepavice na kapak. Vanjske krajeve pritisnite i držite nekoliko sekundi kako bi se umjetne trepavice što bolje primile za kapak. Kada se ljepilo osuši, postaje prozirno.

Kako ih pravilno skinuti?

Prilikom skidanja nanesite sredstvo za skidanje šminke po trepavicama te potom vaticama pažljivo uklonite umjetne trepavice. Ako ih dobro čuvate, trepavice možete iskoristiti nekoliko puta. Važno je da ih poslije korištenja pospremite u odgovarajuću kutijicu kako bi ih sačuvali od oštećenja.

Komentari