Manifestacija Žbicanj

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 03, 2018

S ciljem promocije bicikliranja, zdravog načina života i zaštite okoliša, Grad Zagreb četvrtu godinu zaredom provodi program Vozim za Zagreb koji je odlično prihvaćen među sugrađanima.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje biciklom. Ove se godine po prvi puta organizira manifestacija Žbicanj, koja od 2. svibnja do 3. lipnja nudi lepezu sportskih i edukativnih aktivnosti za djecu i odrasle.

Izrezak

U okviru manifestacije “Žbicanj”, održava se literalni i likovni natječaj “Bicikl” u svim zagrebačkim osnovnim školama. U osnovnoj školi Gustav Krklec u Travnom održat će se Natjecanje prometnih školskih jedinica. U Muzeju suvremene umjetnosti će 5. svibnja od 15 do 17 sati za građane biti organizirano besplatno vodstvo i radionica pod nazivom “Biciklom u MSU!”.

Od 7. do 12.  svibnja održat će se tradicionalni “Zagrebački energetski tjedan” pod sloganom “Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo”. Održat će se također stručni skupovi, međunarodne konferencije, izložbe, vožnja biciklima kroz grad te Zagrebačka biciklijada. U Tunelu Grič bit će postavljena izložba “Kronika uspjeha – Povijest bicikla u Zagrebu”, koju će građani moći besplatno razgledati od 9 do 21 sat.

Komentari