Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama

Piše
Vedran Mikulić

Nov 26, 2019

U povodu ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s obiljem sadržaja za velike i male ljubitelje vlakova.

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, jedan je od najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu, u kojemu sudjelujemo petu godinu za redom. A za ovogodišnji najljepši adventski sajam u Europi pripremili smo iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje, u Gundulićevoj 4, u Zagrebu.

1

Muzej vlakića Zagreb, plod poduzetnika i inovatora Antuna Urbića Baćka, u povodu ovogodišnjeg početka Adventa u Zagrebu 30. studenoga 2019. otvara svoja vrata kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih sadržaja ovog dijela Starog kontinenta i najljepšeg adventskog sajma u Europi.

Peto po redu sudjelovanje Muzeja vlakića u projektu Advent u Zagrebu, od ove godine s obiljem novih sadržaja te na više izlagačkog prostora, s brojnim iznenađenjima za male i velike ljubitelje vlakova i Božićne bajke na mini tračnicama, iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

2

Od 30. studenoga ove godine Muzej vlakića – koji je ujedno i peta najveća maketa Europe pripremio je za Advent u Zagrebu obilje adventskih turističkih rariteta. Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150. Prostor je proširen u odnosu na prošlogodišnji Advent tako da je sada više od 1.500 tračnica na više od 350 četvornih metara prostora. Od sadržaja koje su premijerno pripremljeni svakako je postavljeno „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi, sa svim svojim sadržajima, a na maketi će se održavati i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić – najavio je novitete u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Baćko, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

4

Ovog Adventa maketom se kreću, uz vlakove, obilje mini automobila, autobusa, kamiona, ali i pješaka koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

Najpopularniji sadržaj na maketi su Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Tu je naravno vrlo popularno svim posjetiteljima Muzeja vlakića i mini – klizalište na Tomislavovom trgu koje je ove godine prošireno s brojnim sadržajima te ozračjem Adventa. Maketa je ove  godine bogatija i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime su se povezale dvije razine izlagačkog prostora bez problema u prometu – pojasnio je maketar Antun Urbić Baćko.

5

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.

Muzej možete posjetiti na adresi Gundulićeva 4 u Zagrebu, od ponedjeljka do petka od 12:00 -21:00 sati, a subotu i nedjelju od 10 do 21 sat.

Komentari