Na današnji dan umro je Benny Hill

Piše
Prika Vican

Apr 20, 2016

Na današnji dan, 20. travnja 1992. godine, slavnog britanskog televizijskog komičara Bennyja Hilla policija je pronašla mrtvog u njegovoj londonskoj kući, istraga je utvrdila kako je umro prirodnom smrću.

Benny Hill, poznati britanski komičar, rodio se 21. siječnja 1924. godine u Londonu kao Alfred Hawthorne Hill 1924. godine. Za svoje umjetničko ime uzeo je Benny Hill, u čast svog omiljenog komičara Jacka Bennyja.

1

Neposredno prije smrti Benny Hill je pred novinarima smišljao šale o svojim problemima sa srcem, zbog kojih je dva puta hitno prevezen u bolnicu. S ponosom je govorio kako mu liječnici nisu prepisali nikakve lijekove već samo da se drži podalje od lijepih i zgodnih žena s kojima je uvijek bio okružen, i na setu i van njega.

2

Hill je bio jedan od najslavnijih britanskih televizijskih komičara. Njegove emisije “The Benny Hill Show” imale su milijunsku publiku. Kritičari nisu bili naklonjenu njegovom jednoličnom i vulgarnom humoru, ali to nije spriječilo da Benny stekne planetarnu popularnost u vrlo kratkom vremenu.

3

Foto: YouTube

Na malim ekranima Bennyja nema već duže vremena, a za one mlađe, koji se ne sjećaju ovog otkačenog debeljka donosimo par video klipova…


Komentari