Napokon – Star Wars VII u kinima

Piše
Ana Leko

Dec 16, 2015

Od sutra će u kinima diljem Hrvatske svi obožavatelji Star Wars sage doći na svoje. Najiščekivaniji film godine, sedmi nastavak franšize Ratovi zvijezda: Sila se budi, napokon je stigao na filmska platna.

Premijera ovog trenutno najpopularnijeg filma održana je u ponedjeljak, 14. prosinca, u Los Angelesu istovremeno u tri kina – Dolby Theatre, El Capitan Theatre i TCL Chinese Theatre.

Na ovoj svečanoj premijeri sudjelovala je cijela glumačka ekipa, te redatelj J.J. Abrams koji je došao s tvorcem serijala Georgeom Lucasom. Osim njih, crvenim tepihom prošetali su i likovi iz filma poput BB-8, R2-D2 i C-3PO.

Zagrebačka svečana premijera održana je sinoć u kinu Cinestar u Arena centru. I ovdje su se pojavile brojne poznate osobe iz društvenog života, a neki od njih bili su odjeveni u kostime likova iz filma.

Za obične smrtnike Sila će se početi buditi sutra u kinima diljem Hrvatske. Sigurni smo da su oni najveći i najvjerniji fanovi već odavno rezervirali i nabavili svoje ulaznice, pogotovo ako znamo da je prije par dana prodana 25 tisućita ulaznica za ovaj film, čime je oboren rekord u pretprodaji nekog filma u Hrvatskoj.

U svakom slučaju može se očekivati neopisiva navala i gužva sigurno još neko dulje vrijeme. Stoga požurite i rezervirajte svoje ulaznice, možda dođete na red za jedno mjesec ili dva. 🙂

Zanimljivo je i to da je 12. prosinca održan prvi Star Wars dan u Hrvatskoj kojeg je organizirala Udruga ljubitelja Zvjezdanih ratova Mos Croatia Spaceport na čelu s predsjednikom Matijom Matečićem.

Podsjetimo, Ratovi zvijezda: Sila se budi, redatelja J.J. Abramsa sedmi je nastavak ove uspješne franšize koja se nastavlja na trilogiju prednastavaka koje je režirao George Lucas između 1999. i 2015. godine.

Kompanija Walt Disney Pictures otkupila je prava na franšizu od Lucasfilma te su objavljeni planovi za novu trilogiju Ratova zvijezda. Sila se budi je prvi snimljeni film iz nove trilogije, a radnja se događa trideset godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija iz 1983. U ovom dugo iščekivanom filmu pojavljuju se i novi likovi – Finn, Rey i Poe Dameron, naravno uz one već odavno poznate iz prijašnjih nastavaka.

Izvori: blitz-cinestar.hr, tportal.hr, wikipedia, mtw.com.hr.

Naslovna fotografija: wikimedia

Komentari