Natječaj za braniteljske stipendije u 2019./2020.

Piše
Mateo Galić

Nov 04, 2019

Zaklada hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je natječaj za  braniteljske stipendije.

Upravni odbor Zaklade na dan 4.11.2019.godine raspisao je, temeljem Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje, natječaj koji je objavljen u dnevnim novinama “Večernjem listu” te je s paketom obrazaca osim na web stranici Zaklade dostupan na i na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Potpore se dodjeljuju za akademsku godinu 2019./2010. za redovno obrazovanje sljedećim skupinama srednjoškolaca i studenata:

  • djeci smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
  • djeci nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
  • hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, dragovoljcima iz Domovinskog rata,
  • hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata,
  • djeci hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata,
  • djeci dragovoljca iz Domovinskog rata,
  • djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200 kuna, a za studente 500 kuna, a naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6.000 kuna. Stipendije se korisnicima dodjeljuju za period od 1. rujna do 30. lipnja 2020. godine.

Prijave se šalju poštom na adresu: Zaklada hrvatskih branitelja iz domovinskog rada i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb (s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje).

Više informacija kao i prijavnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Komentari