Traže se studentski predstavnici u YUFE-u!

Piše
Sanja Toljan

Jun 25, 2020

Sveučilište u Rijeci u potrazi je za DVA studentska predstavnika koji će se priključiti YUFE Studentskom forumu i zajedno s kolegama s drugih europskih sveučilišta aktivno sudjelovati u radu YUFE saveza  te predstavljati riječke studentice i studente.

Sveučilište u Rijeci dio je europskog saveza sveučilišta YUFE (Young Universities for the Future of Europe) i zajedno s devet drugih europskih sveučilišta i nekoliko drugih organizacija čini najbolje ocijenjeni savez na natječaju Europske komisije. Dugoročno cilj YUFE saveza jest stvaranje Europskog Sveučilišta YUFE koje će na europskoj razini zainteresiranim studentima pružati visoko obrazovanje.

Važan dio YUFE saveza čini YUFE Studentski forum (YUFE Student Forum) koji ukupno broji 30 studenata, po troje sa svakog uključenog sveučilišta. Ovi studentski predstavnici ravnopravno sudjeluju u kreiranju programa i aktivnosti YUFE saveza od samih njegovih početaka.

Sveučilište u Rijeci u potrazi je za DVA studentska predstavnika koji će se priključiti YUFE Studentskom forumu i zajedno s kolegama s drugih europskih sveučilišta aktivno sudjelovati u radu YUFE saveza  te predstavljati riječke studentice i studente. Primarna zadaća novoizabranih studentskih predstavnika bit će sudjelovanje u različitim radnim skupinama YUFE saveza te pružanje studentske perspektive na aktivnosti koje se trenutno razvijaju. Radi zastupljenosti studenata svih razina studija, prednost pri prijavi za jednu od navedenih pozicija imat će studenti poslijediplomskih studija.

Ukoliko si motiviran/a i zainteresiran/a te želiš postati dio YUFE inicijative, pošalji nam svoj životopis i  motivacijsko pismo (maksimalno 1 stranica) do 1. srpnja 2020. na aleksandar.susnjar@uniri.hr. Nakon zaprimanja prijava, s manjim brojem kandidata održat će se i razgovori putem online platforme (3. srpnja 2020.) kao završni korak u selekciji kandidata. Kriteriji pri selekciji su jezične kompetencije (pogotovo poznavanje engleskog jezika) te demonstrirana motiviranost kandidata za doprinos YUFE savezu sveučilišta.

Više informacija o YUFE savezu i Studentskom forumu  pronađite na YUFE web stranici, dokumentu u privitku, ili kontaktirajte Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci na: ured@sz.uniri.hr.

Dokument YUFE pogledajte ovdje.

Komentari