Mislite da znate, ali kako idu boje na olimpijskim krugovima?

Piše
x-ica tim

Jun 23, 2020

Voljeli ili ne voljeli sport, svi ste se susreli s olimpijskim krugovima. Olimpijske igre, najveći sportski doseg svakog sportaša, održavaju se svake četiri godine. A koliko vas zna poredak boja na krugovima?

Značenje krugova Olimpijskih igara

San svakog sportaša u njegovoj profesionalnoj sportskoj karijeri osvajanje je olimpijskog zlata.

Mnogi broj ljudi pod pojmom olimpijada misli na same Igre što je pogrešno. Olimpijada je ciklus između dviju Igara, pa tako početak jednih Olimpijskih igara označava početak jedne olimpijade koja traje do početka idućih Olimpijskih igara.

Simbol Olimpijskih igara jesu olimpijski krugovi. Vidjeli smo ih bezbroj puta, a možda tijekom školovanja i crtali. A koliko vas zna poredak boja na krugovima? Zašto su baš te boje na krugovima i otkud krugovi kao simboli igara?

Olimpijski krugovi predstavljaju pet različitih kontinenata. Budući da sve države svijeta šalju svoje najbolje sportaše na ovo natjecanje, Međunarodni olimpijski odbor smatrao je da je ujedinjenje pet kontinenata simbol zajedništva i snage bez obzira na boju kože i porijeklo.

Plavi krug predstavlja Europu, žuti Aziju, crni predstavlja Afriku, zeleni Australiju, a crveni Ameriku. Svi krugovi zaštićeni su zakonom i ne može ih se koristiti u komercijalne svrhe.

efdbfc97f601371026bb167424a6b508

Foto: pinterest

Komentari