Ne treba vam potvrda liječnika za povratak u studentski dom

Piše
Petra Haleš

svibnja 05, 2020

SC izmijenio je  proceduru povratka u studentske domove.  Ne morate odlaziti po potvrdu o zdravstvenom stanju kod liječnika opće prakse, dovoljno je potpisati izjavu o zdravstvenom stanju.

Sukladno novom naputku Stožera civilne zaštite RH, nije potrebno da studenti odlaze po potvrde o zdravstvenom stanju kod liječnika opće prakse RH, već će potpisivati izjavu o zdravstvenom stanju, prilikom useljenja u studentski dom.

U slučaju da trenutno niste fizički prisutni u studentskome domu, a želite se u njega vratiti potrebno je ispuniti slijedeće kriterije:

1. Prije povratka u studentski dom prethodno se najaviti upravi studentskog doma.

2. Svaki student prilikom povratka mora predočiti valjanu e-propusnicu.

3. Povratak u studentski dom moguć je samo uz potpisanu izjavu o zdravstvenom stanju prilikom useljenja u studentski dom kojom stanar dokazuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije – povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Izjava se potpisuje na porti/recepciji studentskog naselja.

4. Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju.

5. Boravak u studentskom domu mora biti sukladan propisanim preventivnim mjerama zaštite od COVIDa-19.

Povratak studenata u SN „Cvjetno naselje“ nije dozvoljen osim za preuzimanje vlastitih stvari prema utvrđenom protokolu.

Ovaj naputak potrebno je poštivati i u slučajevima kada student dolazi po osobne stvari te se ne planira zadržavati u studentskome domu.

Komentari