Nova zagrebačka atrakcija – tura routemaster autobusom

Piše
Ana Leko

Aug 05, 2016

U nizu zanimljivih tura za razgledavanje grada sada možete krenuti atraktivnim routemaster autobusom i vozeći se na otvorenom krovu tog originalnog vozila na kat istražiti Zagreb.

U istraživanje Zagreba sada možete krenuti routemaster autobusom na kat i vozeći se na otvorenom krovu tog atraktivnog vozila upoznati znamenitosti grada. Riječ je o originalnom autobusu iz 1960. godine, rađenom upravo za turističke svrhe, a proizvedeno ih je samo stotinu komada. Danas ulicama Londona prometuje samo dvadesetak takvih autobusa u originalnoj verziji te ih se nekoliko koristi u još nekim gradovima u Europi.

Nova zagrebačka atrakcija – tura routmaster autobusomOrganizator nove ture za razgledavanje grada je Cab Club, a ona započinje na stajalištu turističkih autobusa u Palmotićevoj ulici 2. To je ujedno polazna i dolazna stanica, jer na ovoj turi nema zaustavljanja autobusa na stanicama niti izlaženja putnika iz vozila tijekom vožnje. U autobusu nema ni vodiča niti slušalica, nego samo program s detaljnim opisom trase na hrvatskom i engleskom jeziku. U njemu je označeno ukupno 17 gradskih znamenitosti s osnovnim informacija za svaku od njih. No, to ne znači da osoblje ove ture neće putnike dodatno informirati o svemu što ih zanima, kao i o ponudi grada te im osigurati promidžbene materijale.

Ture routemaster autobusom zasad se organiziraju petkom, subotom i nedjeljom s polaskom u određeno doba dana svakog punog sata, a ulaznice se mogu kupiti na ulasku u autobus po cijeni od 90 kuna ili rezervirati u Cab Clubu na telefonski broj +385 98 472 220. Petkom se ture organiziraju od 11 do 15 sati, subotom se odvijaju od 10 do 14 sati, a nedjeljom od 10 do 13 sati. Roditelji za djecu do tri godine ne plaćaju ulaznicu, dok cijena ulaznice za djecu od tri do 12 godina iznosi 45 kuna.

Izvor: Turistička zajednica Grada Zagreba

Komentari