Novo priznanje hrvatskom studentskom sportu

Piše
Kristina Jelić

Apr 11, 2016

Haris Pavletić, potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. i Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) izabran je na mjesto potpredsjednika Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA).

Haris Pavletić

Haris Pavletić

Haris Pavletić je više godina aktivan u hrvatskom akademskom sportu i jedan je od sukreatora UniSportHR sustava studentskoga sporta. Ujedno je i predsjednik Riječkog sportskog sveučilišnog saveza, a do ovih izbora je u EUSA-i obnašao funkciju člana Izvršnoga odbora.

Pavletić je izabran za potpredsjednika EUSA-e na mandat od četiri godine u prvome krugu, osvojivši 26 od 37 glasova u konkurenciji od šest kandidata.

Izbori za izvršne funkcije Europske sveučilišne sportske organizacije održani su 9. travnja na Općoj skupštini EUSA-e u poljskom Wroclawu. Za predsjednika EUSA-e ponovno je izabran Poljak Adam Roczek, dok je drugi potpredsjednik uz Pavletića postao Kemal Tamer iz Turske.

Rezultati izbora pokazuju kako je rad Hrvatskog akademskog sportskog saveza usmjeren u dobrom smjeru te kako naši partneri iz Europe prepoznaju  organizacijske dosege Europskih sveučilišnih igara. Sa svoje strane ću na ovoj poziciji nastojati naša iskustva prenijeti na europsku razinu te pomoći daljnjem razvoju našeg akademskog sporta, izjavio je Harisa Pavletića.

Prezentacija ESI2016
Ovaj izbor ujedno predstavlja i svojevrsno priznanje organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016., koje će po svim pokazateljima predstavljati prekretnicu europskog akademskog sporta na jednak način kao što je to na svjetskoj razini učinila Univerzijada 1987. godine.

Štand ESI2016

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari