Obavezan pregled prije useljenja u dom

Piše
Iva Bucić

Aug 03, 2016

Prije useljenja u studentski dom svi studenti trebaju obaviti pregled kod svojih liječnika, a zbog zdravstvenih razloga imaju pravo tražiti i jednokrevetnu sobu.

Ne bi li se eliminirali zdravstveni rizici za boravak u kolektivu, studenti će trebati ispuniti upitnik i s liječnikom popričati o svojoj medicinskoj povijesti, a zatim će doktor poslušati pluća i pregledati grlo te provesti eventualne dodatne pretrage. Popis liječnika nalazi se ovdje, a prije pregleda potrebno se naručiti telefonski. Iako se do sada znalo tolerirati naknadno obavljanje liječničkog pregleda, najbolje je ne riskirati i pregled obaviti prije useljenja.

Zbog zdravstvenih razloga studenti mogu dobiti jednokrevetnu sobu, a zamolbe se mogu dostaviti nadležnim liječnicima fakulteta do 26. kolovoza. U zamolbi je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, OIB, adresu, fakultet i kontakt broj telefona, a uz molbu treba priložiti kopije relevantnu medicinsku dokumentaciju.

Povjerenstvo za utvrđivanje prava na smještaj u jednokrevetne sobe rezultate će objaviti do 16. rujna godine na webu SC-a i stranicama Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Studenti, ovako izgleda sistematski pregled

Komentari