Otvorene prijave za COMBIS hackathon 2017.

Piše
Ana Leko

Mar 02, 2017

COMBIS organizira drugi hackathon try{code}catch – 24-satno studentsko natjecanje u programiranju 8. i 9. travnja 2017.  

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS je najavio drugo izdanje 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti nove timove za interni startup Neostartup.

Hackathon organiziramo po drugi puta, ponovno sa željom da okupimo najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabavimo i stvorimo nešto novo, inovativno i korisno. Za razliku od prošle godine, kada smo imali konkretne zadatke, novi hackathon donosi i novi koncept koji ima veći naglasak na kreativnost, najavio je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Mladen Maras

Mladen Maras

COMBIS hackathon try{code}catch će se održati 8. i 9. travnja i u njemu mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka.

Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje startup kulture unutar COMBISa, zato smo i kreirali Neostartup – poslovni model koji nudi mladim kreativcima najbolje iz svijeta startupa, a unutar etablirane kompanije. Ova se formula pokazala izvrsnom i nastavljamo u istom tempu. Nakon prošlogodišnjeg hackathona odabrani studenti završili su započeta rješenja u COMBISu, njihove aplikacije u potpunosti su razvijene, a zatim i donirane, priča Maras.

Nagradni fond iznosi 38 000 kuna, od čega prvo mjesto nosi 20 000 kuna, drugo 10 000 kuna, a treće 8000 kuna po timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Prvi COMBIS hackathon obilježio je velik interes studenata – ukupno se prijavilo 38 timova, odnosno 127 studenata. Iako je inicijalni cilj bio odabrati 12 timova za natjecanje, zbog tako velikog interesa studenata, ali i kvalitetno riješenih selekcijskih zadataka, žiri je odlučio da u natjecanje ide 15 timova. Prvu nagradu osvojio je tim DeepWeb, na drugom mjestu bio je tim Neće snaša frontendaša, a na trećem mjestu tim Team_1234.

Pratite Combis novosti na društvenim mrežama! Posjetite Facebook stranicu, slijedite na Twitteru @Combis_hr ili se pridružite na LinkedIn mreži.

Tekst i fotografije: Objava za medije

Komentari