Pokaži svima kakav Design District Zagreb ima!

Piše
Diana Radobuljac

Apr 09, 2016

Design District Zagreb je kulturni i dizajnerski projekt koji će kulminirati u četverodnevnom festivalu dizajna od 16. do 19. lipnja 2016. u Martićevoj ulici. Ekipa Design Districa poziva sve ahitekte, dizajnere, slobodne umjetnike i one koji se tako osjećaju, da prijave svoje koncepte, radove i ideje do 10. svibnja 2016. i sudjeluju u redizajniranju zone oko Martićeve ulice. 

Zona oko Matrićeve ulice postaje igralište kulturalnog i dizajnerskog stvaralaštva. Autorica koncepta Design Districta, Ira Payer, prepoznala je centar Zagreba ujedno i kao centar neiskorištenog prostora. Naravno, uz pomoći organizatora Croatia Design Superstorea i Dizajn centra Zagreb. Zamisao je, kad se male dizajnerske ruke slože i umreže, stvoriti kreativnu zonu koja će svoje stvaratelje svakog dana ispunjavati novim idejama, a posjetitelje pozitivnom energijom.

Zašto baš zona oko Martićeve?  Zato jer je tamo dom nekih od ponajboljih dizajnerskih i arhitektonskih studija u Zagrebu, a s druge strane, povlačenje sadržaja povezanih s automobilskom  industrijom iz četvrti ostavilo je mnogo praznih i neiskorištenih prostora koji čekaju da ih netko oživi, a upravo to čini Design District.

Design District želi povezati aktere postojeće kreativne scene te upotpuniti Martićevu ulicu, i zonu oko nje, novim sadržajima. Cilj je pružiti novu vrijednost ovoj četvrti na način da građani sudjeluju u njezinom redizajniranju.

Upravo zato, Festival Design District vas poziva da se prijavite i svoje projekte iznesete na svjetlo ulice. Prijave su otvorene do 10. svibnja, besplatne su i ne plaća se kotizacija. Zvuči i više nego super. Prijavite se online prijavnicom. Poziv je otvoren svim ljudima dobre volje i kreativnog uma neovisno o dobi, profesionalnom statusu i državljanstvu. U slučaju da vam je već sada pala ideja napamet požurite, prijavite se i postanite dizajner grada Zagreba.

Više informacija o festivalu potražite na službenoj stranici Festivala i Facebooku.

Komentari