Promjena prijave na Studomat

Piše
Ana Leko

Jul 21, 2015

Umjesto JMBAG korisničke oznake za prijavljivanje na studomat, AAI autentifikacija postaje obavezna za sve studente

Do sada su se studenti prilikom autentifikacije na studomatima za prijavu i odjavu ispita prijavljivali pomoću JMBAG broja (korisničke oznake) i posebne zaporke, ali od sada će se za ulazak na studomat koristiti AAI (AAI@EduHR) korisnička oznaka.

Do 31. kolovoza bit će prijelazni period u kojem će se studenti moći prijaviti na studomat na oba načina, a nakon 31. kolovoza koristit će se samo AAI korisnička oznaka. Na stranicama studomata već su napravljene izmjene, jer AAI korisnička oznaka postaje obavezna za sve studente.

AAI korisničke oznake dosad nisu bile obavezne za sve studente. Otvarale su se na zahtjev studenta u studentskoj referadi ili kod CARNet koordinatora ustanove, kako bi mogli koristiti računala u studentskim domovima, povlašteni internet za studente, eduroam i drugo.

Svi studenti koji nemaju AAI korisničku oznaku trebaju se javiti u studentsku referadu ili kod CARNet koordinatora fakulteta i ispuniti pristupnicu kako bi nesmetano i bez problema mogli pristupiti studomatu nakon 31. kolovoza.

Komentari