Radionica glasa i pjevanja s Anne-Marie Blink

Piše
Dijana Šimunić

Nov 03, 2016

Voditeljica radionice Anne-Marie Blink radi kao instruktorica glasa, voditeljica je nekoliko zborova, pjevačica različitih stilova i redovito održava radionice diljem svijeta.

Pjevanje se oduvijek veže s dubokim emocijama. Izražavanje emocija je ono što pjesmu čini osobnom i dirljivom, budući da se naše tijelo ponovno spaja s pjevanim emocijama. Upravo zbog toga, svim zainteresiranim studentima nudi se zanimljiva Radionica glasa i pjevanja koja će se održavati od 5. do 11. studenog.

Za sve studente i umjetnike

Radionica je namijenjena studentima i profesionalnim umjetnicima, ali i svima onima kojima je u središtu zanimanja glas i izražajne vokalne mogućnosti.

Radionicu će voditi Anne-Marie Blink. Voditeljica će koristiti primitivni glas kako bi otvorila glas i dala polaznicima mogućnost da upoznaju cijelo tijelo, odnosno njegove potpune vokalne mogućnosti. Anne-Marie Blink radi kao instruktorica glasa, voditeljica nekoliko zborova, pjevačica različitih stilova i održava radionice diljem svijeta: u Belgiji, Engleskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Sloveniji i SAD-u. Završila je Glas i didaktiku podučavanja i dirigiranja na konzervatoriju. Pohađala je mnoge tečajeve iz područja glasa, emocija i glazbe svijeta (world music). Također, koristi glas i pjevanje u terapeutske svrhe.

Program radionice

Ujutro su na programu meditativne i relaksacijske vježbe, rad na tijelu, u grupi ili samostalno. Specifično će se raditi i na dahu za što je važna potpora i zajedništvo grupe. Polaznici će pronalaziti različite zvukove i/ili emocije koje hrane pjevajući glas. Popodne će biti riječi o repertoaru pjesama: od gregorijanskih do afričkih, od šansona do jazza, od narodnih pjesama do vlastitih kompozicija. Bit će prostora i za individualan rad.

Zadnjih nekoliko dana radionice na rasporedu je dublji, intenzivniji rad na vlastitim pjesmama i materijalu kroz rad tijelom te istraživanje pjevanja. Na radionicu treba doći s pjesmom na kojoj se želi dublje raditi ili s pitanjem koje se želi istražiti. Potrebno je ponijeti ugodnu odjeću, tople čarape i bocu vode.

Ostale informacije nalaze se na stranicama Studentskog centra u Zagrebu.

Komentari