U pet koraka do ZEN stanja

Piše
Kristina Jelić

Nov 01, 2016

Odgodite povratak u stvarnost, opustite se prije ispita, učenja ili napornog posla uz ovih pet savjeta lakih kao perce i pošaljite se u ZEN.

Svakodnevica vas ubija, pa ubijte i vi nju. Ne dozvolite da vas stres pokopa. Kako? Imamo za vas pet rješenja koja će vas poslati u ZEN.

1. Udahnite mir

Uvijek u svome domu držite ova dva ulja, koja mogu biti i eterična i mirisna. Radi se o uljima lavande i limuna. Cijela nauka je da nakapate nekoliko kapi ulja po vašem izboru u pamučnu maramicu, koju zatim udišite nekoliko minuta, ali pazite da ne dodirujete nosom maramicu.

lavender-894919_1280

2. Udahnite duboko

Svjesno, duboko disanje iz dijafragme je najbrži i možda najefikasniji način da se opustite. Sjednite negdje gdje je mir i gdje se osjećate ugodno. Snažno udahnite na nos i polako izdišite na usta. Činite to dok se ponovno ne počnete osjećati OK.

pexels-photo-186849-large

3. Zapjevajte iz sveg glasa

Bez obzira imate li sluha ili samo mislite da ga imate, pustite si omiljenu pjesmu i, naravno, odnananajte refren i osjetite kako stres odlazi iz vašeg tijela koji sada postaje čisti ZEN.

microphone-1074362_1920

4. Pomazite životinju

Draganje životinja i igranje s njima može također djelovati stres free. Ako nemate peseka, macu ili neku drugu dragu vam živinu, tada skoknite do frenda ili frendice i usput malo popričajte o vremenu… :).

pexels-photo-62640

5. Popijte šalicu čaja

Ako niti jedan od ovih savjeta koje smo vam do sad predložili ne upali, šalica finog toplog čaja će vam zagrijati um i tijelo, te vas osloboditi nakupljenog stresa i poslati u ZEN stanje.

cup-tee-teacup-glass-cup-39471-medium

Komentari