Sacher u Boogaloo-u!

Piše
Lorena Sikavica

Nov 04, 2019

Novim bendom SACHER’ i objavljenim albumom ‘Biser, ambra, jantar’, totalno drukčiji od drugih Srđan Sacher i nakon 20 godina ponovo oduševljava ljubitelje novog vala, ali i nove generacije željne povratka u neka bolja prošla vremena. U četvrtak, 7. studenog dolazi u zagrebački klub Boogaloo!

Iako nakon Haustora i Vještica više nije planirao izdavati, potreba za stvaranjem, kaže, danas mu veća je nego ikad, a na izdavanje novih pjesama ‘naterali’ su ga supruga, muzičari koje cijeni i s kojima je želio surađivati, ali glavni krivac zašto se dogodio album ‘Biser, ambra, jantar’, priča nam Sacher, je mačak Picek.

„Svaka čast mojoj ženi i muzičarima, ali mačak je glavni razlog da se ovaj album dogodio. Taj mačak je toliko drago stvorenje da smo odlučili više ne putovati da ga ne izlažemo nepotrebnom stresu. Da nema njega, vjerojatno bi sad bili u Portugalu, a ovog albuma ne bi bilo. Dakle, ako vam se album dopada, osoba koju trebate pohvaliti je Friedrich Albert Omar Freikater von Parkplatz. Za osoblje, Picek“.

Ako je itko ikad znao šarmirati stihom i glazbenom prilikom na ovoliko opušten način, dalje od Sachera nije trebalo tražiti, piše Anđelo Jurkas (DOP Magazin), jer osobenjak Srđan Sacher na najbolji mogući način pokazuje što znači imati autorski štih i pečat kojima ostaje dosljedan i nakon 40 godina na sceni.

Uvertira u novo dugosvirajuće glazbeno remek djelo započelo je objavom singla i spota ‘Mene nisi nikad volila’, a drugim singlom ‘Vrijeme stalo’ album ‘Biser, ambra, jantar’ je napokon i objavljen. U Boogalouu nas 7.11. čeka presjek najvećih hitova od vremena Haustora i Vještica zajedno s predstavljanjem pjesama s novog albuma, a kao predgrupa Sacheru će se pridružiti BluVinil, jedan od najperspektivnijih mladih kantautorskih sastava koji već neko vrijeme osvajaju publiku svojim izričajem te na najbolji mogući način kombinira retro s modernim zvukom.

“Sacher je svojim opusom uvelike obilježio naše glazbeno odrastanje i ogromna nam je privilegija svirati kao predgrupa u Boogalouu! Haustor i Vještice neizostavan su dio hrvatske glazbene antologije, to je glazba uz koju smo odrastali, uz koju smo se zaljubljivali i odljubljivali, ali na jednoj višoj razini – to je također glazba uz koju smo učili o glazbi samoj.

Po meni Sacherov unikatni genij leži u kreaciji odgovarajuće atmosfere pažljivom konstrukcijom aranžmana. Ta atmosfera koju stvara za svoje pjesme uzdigne ih na višu razinu i podari im toliko jedinstveni zvučni identitet da jednostavno znaš da se radi o Sacheru. Na našoj sceni rijetki su autori o kojima se ovo može reći. Jedva čekamo koncert!“, poručuje Matej Nakić, frontman benda.

Nakon predstavljanja u zagrebačkom Vinylu i Saxu, BluVinil će po prvi puta nastupiti i na velikoj pozornici i dodatno ugrijati atmosferu i iščekivanje izlaska na scenu oduvijek totalno drukčijeg od drugih Srđana Sachera i njegovog novog benda!

Ulaznice

Redovna cijena ulaznica je 80 kuna, a možete ih kupiti putem sustava eventim.

U suradnji s Dallas Recordsom omogućili smo posebne cijene ulaznica za registrirane članove portala.

Cijena ulaznice je 50 kuna.

Svi registrirani članovi portala će na svoju mail adresu dobiti kod s kojim mogu ostvariti popust na kupovinu ulaznice.

Komentari