Stručno i znanstveno savjetovanje za lektore hrvatskoga kao inoga jezika

Piše
Lorena Sikavica

Jul 05, 2017

Croaticum – Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske organiziraju deseto Stručno i znanstveno savjetovanje za lektore hrvatskoga kao inoga jezika, kraticom SIH. 

Savjetovanje će se održati 7. i 8. srpnja 2017. u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Tijekom dva dana okrugle obljetnice SIH-a održat će se stručna i znanstvena izlaganja, rasprave, radionice kao i okrugli stol o aktivnostima i iskustvima lektora na lektoratima izvan Republike Hrvatske. Detalji po opširnije.

Glavna tema bit će Sintaksa u kontekstu inojezičnoga hrvatskog, a pozvana izlaganja održat će prof. dr. sc. Branimir Belaj (Filozofski fakultet u Osijeku), dr. sc. Ivana Brač (Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje), prof. dr. sc. Ekrem Čaušević (Filozofski fakultet u Zagrebu), dr. sc. Ivana Matas Ivanković (Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje) i dr. sc. Iva Nazalević Čučević (Filozofski fakultet u Zagrebu).

Više o pozvanim, ali i ostalim izlaganjima kao i program skupa možete vidjeti na internetskoj stranici https://sites.google.com/view/sih-croaticum/.

Prijave za slušače otvorene su do 5. srpnja do 12 sati.

Izvor: ffzg.unizg.hr

Komentari