Studentska udruga EESTEC priprema 2. Jesenski Kongres

Piše
Ana Leko

Mar 04, 2017

Udruga studenata elektrotehnike i računarstva EESTEC LC Zagreb priprema 2. Jesenski kongres, a prije toga želi studentima prezentirati zbog čega je smještena među 10 najboljih podružnica ove udruge te pozvati sve zainteresirane da se priključe ovoj odličnoj ekipi.

U nizozemskom gradu Eindhoven mladi, entuzijastični studenti osnovali su EESTEC – organizaciju koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva. Otada je prošlo mnogo godina, pa je EESTEC već tri desetljeća najjača inženjersko-studentska udruga na europskom tlu koja sa svakim stručnim predavanjem, razmjenom ili radionicom gradi nove kadrove spremne za napredak, razvoj i usavršavanje.

Na prošlogodišnjem, 1. Jesenskom Kongresu EESTEC LC Zagreb službeno je smještena među 10 najuspješnijih i najorganiziranijih podružnica ove udruge u protekloj godini.

Organizacija 2. Jesenskog Kongresa pripala je upravo zagrebačkoj ekipi udruge EESTEC što je prilika da Hrvatsku predstave kao mjesto gdje se rađa napredak i prosperitet, otvarajući vrata Europi i različitim kulturama.

Kongres okuplja više od stotinu domaćih i stranih studenata elektrotehnike i računarstva, koji tijekom 7 dana izlažu, diskutiraju i donose zaključke o točkama presudnim za dalje funkcioniranje organizacije. Na svakodnevnim radnim sastancima raspravlja se o aktualnim pitanjima u struci, o profesionalnom razvoju članova udruge i uspostavljaju se smjernice za veću mobilnosti mladih na europskom tlu.

Događaj ovog karaktera i obujma, našu državu predstavlja u najboljem svjetlu i uključuje mlade u europske tokove. Kroz različite programe koje Kongres obuhvaća, studenti Sveučilišta u Zagrebu, ali i oni izvan njega, imat će priliku unaprijediti se i izgraditi budućnost za sebe.

Svi zainteresirani mogu se upoznati s radom udruge na FER-u u ponedjeljak, 6. ožujka, i utorak, 7. ožujka, ili mogu doći na uvodni sastanak u srijedu, 8. ožujka, od 19:15 u učionicu A201.

Priključite se EESTEC-u i sami izgradite svoju budućnost.

Komentari