studenti

Sudjeluj u provedbi prvog križevačkog Climathona

Piše
Petra Haleš

Oct 28, 2020

Grad Križevci i Zelena Energetska Zadruga (ZEZ) organiziraju prvi Climathon u Križevcima u partnerstvu s Križevačkom udrugom mladih i Zadrugom KLIK. 

Pozivaju sve zainteresirane profesore i studente koji se žele aktivno uključiti u kreiranje i provedbu Climathona kao prvog koraka u stvaranju novog načina obrazovanja prilagođenog COVID-19 pandemiji. Rezultati ovog Climathona kao i sam proces  koristit će se za prijedlog novih alata obrazovnog procesa budućnosti.

Misija Climathona Križevci doprinosi identificiranim zajedničkim ciljevima građana Križevaca: cjeloživotno učenje za održivost, otporno i održivo gospodarstvo i dobrosusjedska zajednica.

Također osnažuje brojne komentare sa Sudjeluj! Križevci pri stvaranju vizije za Strategiju razvoja grada Križevaca 2021-2030. Na ovom događaju, zajedno sa svojim učenicima i studentima, nastavnici i profesori imaju priliku naučiti nove načine obrazovanja i osnaživanja svojih učenika i studenata za poslove budućnosti. S obzirom da će se Climathon održati online, također će sudjelovati u procesu prilagođavanja na pandemiju COVID-19.

Tema ovogodišnjeg Climathona je „Aktivno građanstvo kroz nove tehnologije“ te će biti podijeljen na dva izazova: „Sudjeluj!Križevci- Consul kao platforma za aktivno građanstvo“ i „Lokalna valuta za kružnu ekonomiju“.

Učenici i studenti će kroz uvodna predavanja 7. studenog učiti o marketingu, novim tehnologijama i alatima (Consul, blockchain) koji doprinose osnaživanju lokalne zajednice te umanjenju posljedica klimatskih promjena, a zatim  će i upotrijebiti ta znanja i timski krenuti na rješavanje izazova uz potporu mentora.

Glavni događaj Climathona će se održati 13. studenog, a završava javnim predstavljanjem rješenja timova, od kojih se bira najbolje te je ono zatim i nagrađeno. Više o Climathonu Križevci možete saznati na poveznici.

Molimo da se svi zainteresirani profesori obrate na e-mail adresu ivana.satrak@zez.coop ili broj mobitela 095/8040-278 kako bi zajednički surađivali na provedbi Climathona.

Foto: Pixabay

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, povrat novca pri svakoj kupovini uz x-ica Cashback, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.