Trainspotting na zadarski način

Piše
Ana Leko

Dec 27, 2016

Peta generacija Dragon teatra sutra će premijerno izvesti autorsku predstavu Trainspotting 2016. koja donosi autentične likove i njihove isprepletene i potresne životne priče.

Polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle sutra će u 20 sati u HNK Zadar imati premijeru autorske predstave Trainspotting 2016. Ova je predstava završni rad prvog semestra pete generacije Dragon teatra, a inspirirana je motivima poznatog romana Irwina Welsha prema kojemu je nastao i kultni film Trainspotting.

Predstava Trainspotting 2016. donosi autentične likove, a radnja je smještena u sadašnje vrijeme te prati razne oblike ovisnosti te posljedice koje podnose svi u njihovoj blizini.

Osim što se sve češće bavi humanitarnim radom, Dragon teatar počeo se baviti i velikim problemom ovisnosti s kojim se danas sve više i sve češće susreću mladi.

Zloporaba i ovisnost o drogama u svijetu i kod nas su među vodećim zdravstveno-socijalnim problemima, usprkos neprekidnoj i upornoj borbi protiv tog zla. Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH objavio je svoje najnovije izvješće, u kojem su se ponovo Zadar i Zadarska županija našli na vrhu crne liste problematičnih gradova i regija.
Naime, uz najveći udio opijatskih ovisnika, Zadarska županija prva je i po crnoj stopi registriranih ovisnika na 100 000 stanovnika, a tek nešto malo bolji smo, i to zahvaljujući manjem broju stanovnika, u ostalim negativnim statistikama, kažu u Dragon teatru.

Redateljica predstave i pedagoginja je Maja Šimić, za kostime se pobrinula Anita Goreta, a u predstavi glume Matea Pupovac Skoblar, Evelin Delić, Katarina Golubović, Velimir Kramarić, Monika Grudić, Sniježna Bogeljić, Marin Kramarić i Josip Petričević.

Sav prihod prikupljen od ulaznica namijenjen je humanitarnoj udruzi Put Zadar za bolesne i potrebite.

Sve detalje možete pronaći i na Facebooku.

Komentari