Traže se najbolje CLI-fi kratke priče i pjesme

Piše
Iva Bucić

Dec 17, 2016

Traže se najbolje kratke priče i pjesničke forme žanra CLI-fi, iliti klimatska fikcija, a ako misliš da si dorastao izazovu, prijavi se najkasnije do 22. siječnja.

Kraj svijeta, globalne katastrofe i sveopće kataklizme možeš uobličiti u kratku priču od tri do sedam kartica teksta, a dobrodošla je i poezija do jedne kartice teksta. Možeš se prijaviti samo s jednim radom, a podloga radnje moraju biti klimatske promjene ili njihov utjecaj. Isto tako, radnja se treba odvijati u bližoj ili daljoj budućnosti.

Natječaj je otvorila Zelena akcija u suradnji s Kulturtregerom (Klubom Booksa), a stigneš se latiti pera najkasnije do 22. siječnja. Do tog datuma trebaš se prijaviti na ovoj adresi. Dvadesetak najboljih priča i pjesničkih formi ugledat će svjetlo dana u tiskanoj i online publikaciji, koja će biti besplatna, a pet najboljih radova će se ilustrirati i ući u zadnji krug natječaja. Najprije će ih profesionalci čitati i predstaviti na travanjskom E?! – Okolišnom filmskom festivalu, a zatim će publika glasati za najbolji rad, kojeg čeka dvije tisuće kuna.

Više informacija potraži ovdje

Komentari