U četvrtak Daj pet za DPS!

Piše
Iva Bucić

svibnja 04, 2016

Nakon niza godina nepoštivanja zakona koji uređuju djelatnost ranog i predškolskog obrazovanja, Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske za četvrtak, 5. svibnja, zakazalo je prosvjed pod nazivom Daj pet za DPS (Državni pedagoški standard).

Cilj im je zaustaviti poigravanje predškolskim sustavom, nepoštivanje propisa i pretrpane vrtićke grupe. Odluke Grada Zagreba ne mogu biti iznad odluka Hrvatskog sabora, poručuju organizatori. Naime, DPS je u punoj primjeni trebao biti već dvije godine, ali je u nizu gradova – uključujući Zagreb – ostao mrtvo slovo na papiru.

Zagreb, koji broji 60 gradskih i jednako toliko privatnih vrtića, dugi niz godina nije riješio gorući problem broja djece u odgojnim grupama. Naime, zagrebački vrtići broje čak 10 tisuća djece više od dopuštenog standarda jer se sustavno godinama nisu planirali i razvijali kapaciteti sukladno stvarnim potrebama, poručuju organizatori.

Potpise potpore Sindikatu je uputilo 28 udruga, sindikata, inicijativa, a ako i vi ovaj problem smatrate važnim budite na Trgu bana Josipa Jelačića u četvrtak od 17:30 sati.

Dodatne informacije potražite na Facebooku.

Komentari