A kamo ćete vi za 1. maj?

Piše
Diana Radobuljac

Apr 29, 2016

Nacija tuguje jer ove godine Praznik rada pada na neradni dan. Iako to više zvuči kao Dan žalosti, u inat kalendaru potrudit ćemo se ne raditi ništa duplo više, zar ne? Ukoliko još ne znate kamo biste za 1. maj istražili smo za vas nekoliko simpatičnih događaja uz koje ćete se osjećati kao da je neradni ponedjeljak.

Općevoljeni roštilj amblem je Praznika rada kojeg obilježavamo povodom radničkih prosvjeda održanih u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika. Ako se još niste organizirali ili nemate ideju gdje provesti ovaj neradni dan, donosimo vam nekoliko prijedloga.

MAKSIMIR
Ako vam je dosta kuhanja i spremanja ručkova i želite se na jedan dan odmaknuti od kuhinjske aparature dođite u Maksimir. Dijeliti će se 60 000 porcija graha, a za pune želuce pripremljen je i bogati zabavni program.
Više informacija potražite na portalu Večernjeg lista

TRG KRALJA PETRA KREŠIMIRA IV. 
Ako smatrate da ipak nismo u poziciji da dignemo sve četiri u zrak ni za Praznik rada, pridružite se prosvjedu u Zagrebu. Početak je u 12 sati ispred Radničkog doma. Isto kao i radnici davne ´86 borite se za veća radnička prava.
Više informacija potražite na facebooku.

1. maj


POGON JEDINSTVO

Tradicionalna Pogonizacija u Jedinstvu s dvije zanimljive radionice: zmajarske radionice na kojoj se izrađuju zmajevi, te radionice sound arta na kojoj se posjetitelji upoznaju sa zvukom. Za one nešto starije organizatori su pripremili malu školu vege kuhanja. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, ali je prijava obavezna. Prijave s imenom i prezimenom te nazivom radionica na kojima želite sudjelovati šaljite na pogonizacija@upogoni.org do danas.

1. maj
TERME SVETI MARTIN (MEĐIMURJE)
U Termama sveti Martin također vas očekuje pregršt događaja. Jahanje za najmlađe, seoska 1. majolimpijada, igre na otvorenom za nešto starije i nezaobilazni – grah. Sve ono što 1. maj čini tako posebnim i opuštenim.
Više informacija pogledajte na portalu Večernjeg lista

POREČ
Imate viška energije i niste neki ćevapojedac? Prvomajska rekreativna Parenzana je tu za vas. Biciklizam, trčanje i hodanje od Poreča do Baredina zadovoljit će vaše sportske gladi. Pozovite prijatelje i krenite u malu istarsku pustolovinu.
Više informacija pogledajte na portalu croatia.hr

KAPETANSKI PARK (ZADAR)
U organizaciji studentskih udruga Sveučilišta u Zadru i uz potporu Studentskog zbora kao i rukovodstva Sveučilišta, na Kapetanskom parku će se obilježavati Praznik rada.
Više informacija pogledajte na: facebooku

Diljem Lijepe Naše na razne načine se obilježava ovaj simboličan praznik. Pa, dragi studenti koji sad mahom kupujete autobusne karte ili ste već na putu kući, želimo vam sretan put i aktivan (ili lijen) vikend uz pjesmu:

Komentari