Upiši se na željeni studij u samo 15 minuta

Piše
Ana Leko

Jun 14, 2016

Bez obzira na ocjene na maturi, ove godine učenici imaju više mogućnosti za upis na studij u inozemstvu. Saznajte sve o mogućnostima studiranja na eventu 15 minuta za upis.

Učenici koji još uvijek nisu sigurni što i gdje žele studirati imaju priliku saznati sve o svojim mogućnostima na događaju kojeg organizira Integral Edukacijski Programi, a koji će se održati u hotelu Westin u Zagrebu u utorak, 26. srpnja. Pregled dokumentacije, intervjui i sami upisi na sveučilišta odvijaju se na licu mjesta.

Hrvatski studenti koji se prijavljuju za studij u inozemstvu u najvećem broju slučajeva dobiju mjesto na željenom sveučilištu. Međutim postoje mnogi ljudi s velikim potencijalom koji iz raznih razloga nisu imali veoma dobre ocjene na maturi ili jednostavno  nisu uspjeli na vrijeme predati dokumentaciju za upis na studij u inozemstvu.

Upravo zbog njih Integral održava ovaj događaj kako bi se i tim učenicima pružila prilika da ostvare svoje želje i studiraju ono što u Hrvatskoj možda ne bi mogli, govori Lea Ban, voditeljica odjela za visoko obrazovanje tvrtke Integral.

Britanska sveučilišta koja nude brze upise ove godinu su Sveučilište Coventry, Lancaster, Sveučilište Leicester, Cumbria, Sveučilište York i Essex dok iz Nizozemske stiže predstavnik HZ University of Applied Sciences. Sva ova sveučilišta uzeti će u obzir i studente koji ne ispunjavaju njihove službene kriterije.

Kako se upisati na studij u inozemstvu u 15 minuta?

Upis na preddiplomski studij u inozemstvu može se odraditi u 15 minuta na događaju kojeg organizira Integral Edukacijski Programi, a koji će se održati u hotelu Westin u Zagrebu 23. srpnja. Prije dolaska na događaj potrebno je kontaktirati Integralove obrazovne savjetnice kako bi upoznale sve kandidate s dokumentacijom koju je potrebno dostaviti u Westin prilikom upisa.

Kandidati koji iz bilo kojeg razloga ne mogu prisustvovati događaju u Westinu mogu uz prethodnu najavu odraditi Skype poziv direktno s predstavnicima sveučilišta. Sve što trebaju učiniti jest nazvati nas u ured i zakazati svoj termin za 23. srpnja, kaže Lea Ban.

Obrazovni savjetnici pospješuju upis na željene studije

Obrazovni savjetnici najveći su oslonac za sve one koji žele povećati svoju šansu za upis na željeni studij u inozemstvu. Osim podrške prilikom prikupljanja i slanja dokumentacije te upisa na sam studij, savjetnik pomaže i prilikom odabira pravog sveučilišta ovisno o profilu svakog pojedinačnog kandidata.

Osim toga savjetnik ima privilegirane odnose sa sveučilištima, a može biti od pomoći u dobivanju stipendija. Baš neki dan sam poslala zahtjev za tri stipendije u Westminsteru za buduće studente koji se žele specijalizirati u novinarstvu , poslovnom menadžmentu i arapskom jeziku. Svi ti zahtjevi su prihvaćeni zbog visoke razine primjene. Dakle britanski sveučilišni odbor prihvatio je sve tri prijave , iako je prvobitno bilo je samo dvije prihvatljive pozicije, objašnjava Lea Ban.

O tvrtki Integral Edukacijski Programi

Grupacija Integral Edukacijski Programi ima 23 godine iskustva u savjetovanju studenata, roditelja i svih onih zainteresiranih za odabir najboljeg obrazovnog programa i institucije u inozemstvu, srednjoškolskog obrazovanja, sveučilišnog obrazovanja te jezičnih tečajeva. Integral Edukacijski Programi predstavlja preko 300 institucija u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji te organizira najveće sajmove obrazovanja sa savjetnicima za studij u inozemstvu gdje učenici i studenti, zajedno s roditeljima, mogu upoznati predstavnike prestižnih škola i sveučilišta diljem svijeta. U listopadu 2015. godine Integral je organizirao World Education Fair u hotelu Westin te je bilo preko 1500 zadovoljnih sudionika.

Komentari