Untitled

Upoznaj Kinu, Huawei i najmodernije IKT tehnologije!

Piše
Mateo Galić

Sep 16, 2020

Iskoristi priliku i prijavi se za program “Seeds for the future Sky” kojim Huawei nudi studentima pristup dijelu najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju te uvid u istraživanje i razvoj, pružanje aktivnog i praktičnog iskustva učenja. 

Obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz COVID-19 Huawei organizira ONLINE inačicu programa kako se ne bi prekinuo kontinuitet educiranja studenata, a za hrvatske studente održao bi se od 16. do 20. studenoga 2020. godine!

Prva skupina od 10 hrvatskih studenata boravila je tijekom studenog 2019. godine dva tjedna u sjedištu Huaweija u kineskom Shenzenu. Studenti su imali priliku steći nova vrijedna znanja koja će jednog dana moći implementirati u svoje karijere.

Student FOI-ja Luka Garić bio je jedan od 10 odabranih studenata te je odlaskom u Kinu imao priliku upoznati povijest kompanije Huawei, njezine ciljeve, težnje i pristup zaposlenicima te da se znanje i stručnost iznimno cijene! Upoznao je 5G tehnologije, tehnologije u oblaku, umjetnu inteligenciju te posjetio Huawei izložbeni centar kako bi vidio proizvodne procese. Značajan dio posjeta odnosio se i na upoznavanje kineske kulture i obilazak najpoznatijih kulturnih destinacija, te učenje osnova kineskog jezika.

Program “Seeds for the future Sky” moći će pohađati najviše 50 studenata s hrvatskih fakulteta tj. 7 +1 kandidat kao zamjena iz svakog fakulteta! 

Način prijave i odabir kandidata:

Materijali za prijavu trebaju sadržavati životopis, prijepis ocjena koji ukazuje na akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video.

Osnovni kriteriji odabira kandidata uključuju (ali nisu ograničeni na to):

  • prosjek ocjena 3.0 ili viši ili 30%, ne zahtjeva se profesionalno iskustvo. Preporučuje se poticanje rodne ravnopravnosti pri odabiru kandidata  i imati barem jednu trećinu žena.
  • radovi i video prikazi koji odražavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenje (otvoreni um).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje javite se na mail: cpsrk@foi.hr najkasnije do srijede, 23. rujna 2020. godine, do 12:00 sati!

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.